BAŞKAN HÜRRİYET: Siz borçlandırdınız biz varlık kazandırdık!

Ekim ayı meclis toplantısı ikinci birleşiminde konuşan Başkan Hürriyet, AKP’lilere cevaben “Biz sizin gibi kiralama tercih etmedik, mal varlığı edindik. Yani siz borçlandırdınız biz varlık kazandırdık. Kiralamak yerine tüm kamyonları satın alma yoluna gittik” dedi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci birleşiminde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Biz o belediyede öyle yapılıyor diyerek onu örnek almıyoruz, sizin belediyeleriniz öyle yapıyor diyoruz karşılaştırmamızın nedeni bu, kötüyü emsal almıyoruz. Biz şeffaf, hesap verilebilir ve gerçekten kamu malını, kamu hukukunu koruyacak kaynağı koruyacak şekilde yapıyoruz. Sizin belediyeleriniz böyle yapmadığı halde siz bizi bunun üzerinden suçlamayın diyoruz, söylemeye çalıştığımız şey bu. Geçtiğimiz günlerde bunları satın alma ve kiralama karşılaştırmaları ortada ve bu basit, somut bir örnek.

“BİZ MAL VARLIĞI EDİNDİK”

Biz sizin gibi kiralama tercih etmedik, mal varlığı edindik. Yani siz borçlandırdınız biz varlık kazandırdık. Kiralamak yerine tüm kamyonları satın alma yoluna gittik. Ve bugün her ne kadar parçaya veya bakıma para harcıyorsunuz deseniz de biz geçtiğimiz yıl 20 milyon civarında para harcadık ve ayda 2 milyon dahi yapmaz.

“350 MİLYON LİRA ZARARA SOKTUNUZ”

Eğer biz bu araçları satın almasaydık ayda 45 milyon civarında kira ödeyecektik. O zaman ayda 2 milyon mu yoksa ayda 45 milyon kira vermek mi? o yüzden de bu konularda karşılaştırma yaparken hakkaniyetli, elinizi vicdanınıza koyarak hareket etmenizi ve geçtiğimiz yıl bize yetki vermeyip bize nasıl 350 milyon zarara soktuğunuzu hatırlatmak isterim.

“HİÇBİR BELEDİYE YAPILMAYAN BİZE YAPILDI”

55 milyona alabileceğimiz araçlar bize inadınız yüzünden 350 milyondan fazlaya mal oldu. Eğer bugün o 350 milyon olsaydı bizim bütçemiz daha iyi durumda olabilirdi. Yapılan soruşturmalarda gerçek çıkmadı, müfettiş eliyle de bunların hepsi tespit edildi. O yüzden borçlar üzerinden propaganda yapmaya kalkmayınız. Bizim şuanda mali bütçemiz borçlarımızı da ödeyebilecek durumda ama ne yazık ki SGK hiçbir belediyeye yapmadığı taşkın haczi bize yaptı”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri