Avrupa ölçekli eğitimi erken yaşta edindiler

Mehmet Alp Tiryakioğlu İlkokulu’nda Avrupa Okul Ortakları Ağı eTwinning projeleri kapsamında eTwinning sergisi gerçekleşti. Şule Kılıçkaya’nın öğrencileri parmak ısırtırken Avrupa ölçekli eğitimi erken yaşta edindiler.

Gebze’nin Arapçeşme Mahallesi’ndeki eğitim kurumlarından Mehmet Alp Tiryakioğlu İlkokulu’nda Avrupa Okul Ortakları Ağı eTwinning projeleri kapsamında eTwinning sergisi gerçekleşti.
PARMAK ISIRTTILAR 
Öğretmenliğini Şule Kılıçkaya’nın yaptığı 2E sınıfının öğrencileri 2018-2019 eğitim öğretim yılı boyunca yürüttükleri, “Hayal gücünün mimarı sensin”, “Stem kulübünden stem festivaline”, “We are mediterranean people (wamp)” ve “From Word to sentences from sentences to stories” projelerindeki üretimlerini gururla sergilerken parmak ısırttı. 
YOĞUN İLGİ
Mehmet Alp Tiryakioğlu İlkokulu’nda gerçekleşen sergiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan ve şube müdürü Mahmut Aşıkoğlu, Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 No’lu (Gebze) Şube Başkanı Orhan Kütük, okul müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı. 
ÖĞRETMENE TEBRİK 
Mehmet Alp Tiryakioğlu İlkokulu Müdürü Osman Aydemir kurdele kesimi öncesi yaptığı kısa açış konuşmasında sınıf öğretmeni Şule Kılıçkaya’ya ayrı bir parantez açıp, “Proje süresince okuldan çıkmadığı günler oldu. Dilerim ki ülkemizde tüm öğretmenlerimiz Şule öğretmenimiz gibi olsun” dedi. 
AVRUPA BOYUTLARINDA 
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Aşıkoğlu da sınıfta yürütülen eğitim çalışmasının Türkiye ile sınırlı kalmayıp Avrupa boyutlarına ulaştığını kaydetti. Okul müdürü, öğretmeni ve velileri ile birlikte projenin öznesi olan öğrencileri tebrik etti.
ENGELLİLER İÇİN 
Kurdele kesimi sonrası konuklar öğrencilerin masalarda sergilenen çalışmalarını inceledi. Öğrenci velilerinin hazırladığı ikramın ardından Öğretmen Şule Kılıçkaya katılımcıları projeye dair slayt gösterisi eşliğinde bilgilendirdi. Bu esnada öğrenciler de bireysel veya ekip halinde yaptıkları çalışmalardan sunumlarda bulundu. Öğrencilerin özellikle engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik tasarım ve ürünleri dikkat çekti. Projelere ilişkin detaylar şöyle:
HAYAL GÜCÜNÜN MİMARI SENSİN: Bu projede 8-9 yaş aralığında olan çocukların kendi iç dünyalarındaki duygu ve düşüncelerini etkili bir şekilde ifade etmek adına; yaratıcı yazma becerilerini çoklu zekâ kuramını esas alarak gerçekleştirmeleri amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda oluşturulacak bir öğrenme ortamı; farklı zekâ türlerinin birleşimiyle öğrenci için daha kalıcı olacaktır. Öğrenciler yazdıkları hikâyeler ile hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştirecek, pandomim yaparak dış dünyayı tanıyıp seslere mimiklere olan duyarlılığı yorumlayacak ve beden dilinde tüm yönleriyle ifade edecek, takım çalışmalarıyla yaparak-yaşayarak ve iş birliği içinde üreterek öğrenecek, mantık yürüterek ve soyut ilişkiler üzerinde çalışarak hikâyeler yazacak, hikâyelere uygulanan orff yaklaşımı ile kendi hikâyesinin matematiksel ritmini yakalayacaktır. Öğrenme, yenilenme, bilgi-teknoloji gibi beceri ve öğrenme eğitimlerini içine alan 21’nci yüzyıl becerilerini erken yaşta kazanmaları amaçlanacaktır. 
STEM KULÜBÜNDEN STEM FESTİVALİNE: Bu proje ile proje ortağı öğretmenler müfredat entegreli (kazanım odaklı) 5E modeline uygun disiplinler arası stem planı yapmayı öğrenecektir. Plan yapmayı öğrenen proje öğretmenleri derslerinde stem planlarını uygulayacak, planlara uygun tasarım ürünleri ortaya çıkaracaktır. Öğrenciler STEM çalışmaları ile “21’nci yüzyıl projeleri” denilen işbirliği, takım çalışması, sorgulama, araştırma, eleştirel düşünme, günlük hayat problemlerini çözebilme, analiz etme becerilerine sahip olacaklardır.
 WE ARE MEDİTERRANEAN PEOPLE (WAMP): Proje Akdeniz ülkelerinde insanların kültürlerini, iklimlerini, yemeklerini, yöresel kıyafetlerini, turizmini, tarihi zenginliklerini ve dillerini öğrencilere öğretmeyi hedeflemektedir. Ortak ülkelerden gelen öğrenciler birbirleriyle iletişim kurabilecek ve yabancı dil geliştirebileceklerdir.
FROM WORD TO SENTENCES FROM SENTENCES TO STORİES: Projede amaç öğrencilerin İngilizce’yi ve İngilizce cümlelerini sevmelerini sağlamak, cümlelerden hikâye oluşturmak. Bu proje, farklı çevreleri olan çocukların hikâye içeriğindeki benzerlikleri veya farklılıkları görmeyi ve İngilizce ile ilgilenmelerini amaçlamaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri