Atık yağ getirene bulaşık deterjanı hediye

Kandıra Belediyesi, evsel atıklarla çevre kirliliğinin önüne geçmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi.

Kandıra Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından yürütülen projede, 5 litre atık mutfak yağı getiren tüm vatandaşlara bulaşık deterjanı hediye edilerek çevre ve dönüşüm bilinci oluşturulması hedefleniyor.

Vatandaşların adresinden evsel atık yağları toplayan ekipler, karşılığında bulaşık deterjanı hediye ediyor. Toplanan atık yağlar geri dönüştürülerek üretime katkı sağlanıyor. Sıfır atık hedefli çalışmalarıyla dikkat çeken Kandıra Belediyesi, bitkisel atık yağların çevreye vereceği zararı ortadan kaldırmak için örnek bir proje yürütüyor.

HER 5 LİTRE ATIK YAĞA BULAŞIK DETERJANI

Kandıra Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri vatandaşın evine kadar gidiyor, bitkisel atık yağları alarak deterjan hediye veriyor. Her 5 litre atık yağa bulaşık deterjanı veren ekipler, bu yağların içme sularına, toprağa ve altyapı sistemine karışarak çevreye verdiği zararın önüne geçiyor.

Evinde topladığı 5 litre atık yağı Kandıra Belediyesi'ne teslim etmek isteyen vatandaşların 0553 272 58 05 numaralı iletişim numarasını aradıklarında, talepleri doğrultusunda harekete geçen ekipler, adreslere giderek yağları teslim alıyor.

YAĞLAR EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

Adreslerden alınan yağlar Kandıra Belediyesi 'nde toplanıyor ve bitkisel atık yağ geri dönüşümü yapan lisanslı firmalara teslim ediliyor. Burada yeniden dönüştürülen yağlar ekonomiye kazandırılıyor.

Ev ve işyerlerinde kızartmalardan sonra ortaya çıkan atık yağı biriktirerek, hem çevreye, hem de geri dönüşüme katkı sunan vatandaşlar, toplanan yağların dönüşümünün sağlanarak biyodizel elde edilecek olmasınıda memnuniyetle karşılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri