Araftan Yaşama’ resim sergisi

Atilla Ağırbaş’ın ‘Araftan Yaşama’ isimli kişisel resim sergisi İzmit Belediyesi Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisinde açıldı

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, kenti sanat ile buluşturmaya devam ediyor. Atilla Ağırbaş’ın ‘Araftan Yaşama’ isimli kişisel resim sergisinin açılışı Cumhuriyet Sanat Galeri’sinde gerçekleşti. 18 Ekim tarihine kadar açık kalacak olan serginin açılış programına İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Erdem Arcan, İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı. Atilla Ağırbaş’ın ‘Araftan Yaşama’ isimli kişisel resim sergisinde 26 adet büyük ebatta yağlı boya ve akrilik boya eserler yer alıyor.

AĞIRBAŞ: ONUR DUYUYORUM’

Sergi açılışında konuşan Atilla Ağırbaş, ‘’ 30 küsur yıl sonra tekrardan kendi şehrimde sizlerle beraber olmak çok büyük gurur. Bugün burada 2019’dan itibaren yapılmaya başlanan ve devam eden çalışmaların bir sonucunu görüyorsunuz. Kompozisyonun, eserlerin anlamı pandemi döneminde yaşanan sıkıntıların atılması ve tekrardan yeni yaşama tutunanların hikayesi aslında. Bu benim için önemli. 6. Kişisel sergimi sizlerle birlikte paylaşmaktan büyük gurur ve onur duyuyorum’’ dedi.

ARCAN: ÇOK GÜZEL BİR HİKÂYESİ VAR

İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Erdem Arcan ‘’İzmit yine çok güzel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergimiz ’Araftan Yaşama’ adlı kişisel bir sergi. Çok güzel bir hikayesi var serginin. Hep birlikte etkileyici bir yolculuğa çıkacağız. Bizleri bu kıymetli eserlerle buluşturan Atilla Bey’e ve Ece Hanım’a çok teşekkür ediyoruz. Sanatın nefes alıp vermesine sağladıkları katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.

26 ADET YAĞLI BOYA VE AKRİLİK BOYA ESER YER ALIYOR

Serginin teması Pandemi döneminin ardından yaşama yeniden tutunanların hikâyesi. Sergide 2019-2023 yılları arasında üretilmiş olan 26 adet yağlı boya ve akrilik boyayla yapılmış eserler yer alıyor. Sergide aynı zamanda Ece Özbaş’ın eserlere atfettiği yazılar ve kitaplar bulunuyor. Gerçeküstü kompozisyonlara yer verilen eserlerde fırça ve spatula ile üst üste kompozisyon tekniği kullanılması dikkat çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri