AKP’nin ekonomi politikası zam üzerine kurulu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yurtdışı çıkış harç pulu zam önerisini değerlendirdi ve açıklamalarda bulundu.


Sarı, yaptığı açıklamada AKP hükümetinin ekonomi politikalarını eleştirerek şunları söyledi:

"22 yıldır memleketi yöneten AKP’nin ekonomi politikası bugün zam üzerine kurulmuştur. 'Aynı gemideyiz' diyenler bugün sadece işçiden, emekliden, öğrenciden, memurdan alınan vergilerle yarattıkları enkazı kaldırmaya çalışıyor. Son olarak yurtdışına çıkışında alınan harç tutarının 3.000 TL olarak belirlenmesi ve her yıl yeniden değerleme oranında artırılması önerisi abesle iştigaldir."

Bülent Sarı, AKP hükümetinin ekonomik kararlarını sert bir dille eleştirdi:

"Dün TÜPRAŞ’ı, şeker fabrikalarını özelleştirenler, bugün satacak bir şey bulamayınca halkından ülkeye girdin çıktın parası alma peşine düştü. AKP hükümeti, vatandaşlarının ekonomik yükünü artıran bu tür kararlardan vazgeçmelidir. Adil bir ekonomik düzene geçerek fakir halktan değil, ihale yağdırdıkları 5’li çetelerden tahsil etmelidir."

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, partisinin vatandaşların ekonomik olarak daha da zor duruma düşmemesi için mücadele edeceklerini de söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri