Afetlerde dayanıklılık ve iyileştirme uygulamaları ele alındı!

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesi, İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü ve ÜSGÜMER tarafından bu yıl “Afetlerde dayanıklılık ve iyileştirme uygulamaları” temasıyla düzenlenen “VIII. Türkiye’de İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Yaşanılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Sempozyumu”, Üsküdar Üniversitesi NP Sağlık Yerleşkesi İbni Sina Oditoryumunda gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmasını Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü ve Meska Vakfı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, ARGE ve Yenilik Politikaları Direktörü (ARGEYEP) Doç. Dr. Müge Ensari Özay, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, ÇSGB-İSGGM İstatistik ve Risk Yönetimi Birim Sorumlusu Mustafa Tülü yaptı.

GÜNDE 900 KİŞİ İŞ KAZALARINDA HAYATINI KAYBEDİYOR

2019 yılında yaklaşık 420 bin iş kazası bildirildiğini dile getiren Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, “Dünyada ise 2023 yılı verilerine göre, toplamda 3 milyon iş kazası ve meslek hastalığı kaynaklı ölüm meydana gelmiştir. Bunun 330 bini iş kazasına bağlıdır. Bu da günde yaklaşık 900 kişinin hayatını kaybettiğini göstermektedir. Dünyada en riskli sektörler tarım, inşaat, ormancılık, balıkçılık ve imalat olarak belirlenmiştir. Bu kazaların büyük bir kısmı Asya ve Pasifik bölgelerinde yaşanıyor olsa da Türkiye de iş kazaları ve işçi ölümleri açısından üst sıralarda yer almaktadır.” şeklinde konuştu.

Sempozyumda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü (ÇSGB-İSGGM) İstatistik ve Risk Yönetimi Birim Sorumlusu Mustafa Tülü ile EDIS Afet ve Deprem Sistemleri A.Ş. CEO’su Ali Emre Erişen de birer konuşma yaptı. Daha sonra toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

KONULAR 4 FARKLI OTURUMDA ELE ALINDI

Sempozyumda dört farklı oturum gerçekleştirildi. İlk oturumda, acil afet ve deprem sistemlerinden iş sağlığı ve güvenliğinde teknolojik çözümlere kadar farklı başlıklar, ikinci oturumda, dijitalleşmenin iş güvenliğindeki rolü ve akıllı şehirlerde üretken yapay zekâ uygulamaları gibi yenilikçi çözümler ele alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri