Adliye’de bulaşmıyor. Baro’da bulaşıyor!

Kocaeli Barosu’nun 03-04 Ekim günlerindeki kongresi ertelendi. Başkan ve başkan adayı Candemir, “Aynı illetin aynı tarihlerde yapılması planlanan siyasi parti kongrelerinde yayılmayacağını düşünmek, trajikomiktir” dedi

Kocaeli Barosu’nun 03-04 Ekim günlerindeki kongresi malum sebepten ötürü ertelendi. Başkan ve başkan adayı Bahar Gültekin Candemir, “Baro genel kurullarında yayılma riski olan illetin aynı tarihlerde yapılması planlanan siyasi parti kongrelerinde yayılmayacağının düşünülerek Baro Genel Kurullarının yasaklanması trajikomiktir” dedi. Candemir şunları kaydetti:

 

 

BARO NEDİR?

 

“Barolar; avukatlık mesleğini geliştirmek, meslek mensuplarının birbirleri ve iş sahipleri ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni sağlamak; meslek düzenini, ahlakını, saygınlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak, avukatların ortak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tüm çalışmaları yürüten, tüzel kişiliği bulunan, çalışmalarını demokratik ilkelere göre sürdüren kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır.

 

İKİ YILDA BİR, ÇİFTLİ YILLARDA

 

​Barolar, son rakamı çift olan yıllarda olmak kaydıyla iki yılda bir Ekim ayının ilk haftası içinde baro başkanının daveti üzerine gündemindeki maddeleri görüşmek üzere toplanırlar.

Toplantıda; yönetim, disiplin ve denetleme kurulları üyeleri ile baro başkanını ve Türkiye Barolar Birliği delegelerini seçmek başta olmak üzere, Baro gelir ve giderlerinin hesabını vermek, Baro bütçesini onaylamak gibi asli görevler yerine getirilir.

 

BELİRSİZ BİR SÜREÇ

 

​Kocaeli Barosu Olağan Genel Kurulu’nun, her ne kadar 03 Ekim 2020 tarihinde, seçimlerinse 04 Ekim 2020 tarihinde (yeterli çoğunluğun sağlanmaması halinde 10-11 Ekim 2020 günlerinde) yapılması planlanmışsa da, İç İşleri Bakanlığı Genelgesi, YSK’nın 02 Ekim 2020 tarihli kararı, ardından da Kocaeli İl Hıfzı Sıhha Kurulu’nun kararı ile Baromuz Genel Kurulu’nun yapılıp yapılmayacağı belirsiz bir hale getirilmiştir.

 

​YA SOKAKTAYKEN YA KURULDAYKEN!

 

Hayatın her anını 19 illetin tehdidi altında, sosyal mesafeli ve tedbirli olarak yaşarken, her gün adliyelerde yeni vakalar ile kapatılan kalem ve mahkemelere şahit olurken, adliye koridorlarında her gün bir genel kurulun onlarca fazlası insanla temas etmek zorunda bırakılırken alınmayan

illet tedbirlerinin, avukatların hak arama mücadelesi için çıktığı sokaklarda ve meslek örgütünün iradesinin belirlendiği genel kurullarda akla gelmesi, bu tedbirler konusunda yöneticilerin samimiyetinin sorgulanmasına neden olmaktadır.

 

TRAJİKOMİK BİR DURUM

 

​Baro genel kurullarında yayılma riski olan illetin aynı tarihlerde yapılması planlanan siyasi parti kongrelerinde yayılmayacağının düşünülerek Baro Genel Kurullarının yasaklanması trajikomiktir. Baromuzun iradesinin oluşmasına genelge merkezli bir takım idari kararlar ile mani olunmasının doğru olmadığını yineliyoruz. Hayatın her alanında vatandaşlarımız risk altındayken, bazı hesaplarla sadece belli organizasyonların yasaklanmaya çalışılmasını kınıyoruz. İlletin bulaşma riski bu denli üst seviyeye çıkmışsa sosyal hayat ve çalışma hayatının her kesiminde bu konuda daha nitelikli tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz.”

​​​​​

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri