ADD Gebze Kışlalı’yı unutmadı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gebze Şube Başkanı Sezer Nilgün Aydın, yazılı bir açıklama yaparak, Cumhuriyet gazetesi yazarı ve eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'yı, katledilişinin 25. yılında saygı ve özlemle andıklarını ifade etti.

Aydın, açıklamasında, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın emperyalizme karşı dik duruşuyla Türkiye'nin siyaset, bilim, kültür ve sanat hayatında önemli bir rol oynadığını belirterek, onun devrim şehidi olduğunu vurguladı.

"Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız." ifadelerini kullanan Sezer Nilgün Aydın, Kışlalı'nın laiklik ve Kemalizm konusundaki görüşlerini hatırlattı. Aydın, Kışlalı’nın “Kemalizm, geçmişin bekçiliği değil, geleceğin öncülüğüdür.” sözüyle onun, Türkiye'nin modernleşme yolundaki vizyonunu ortaya koyduğunu belirtti.

Kışlalı’nın, laiklik ilkesine dair, "Laiklik, dini devre dışı bırakmak anlamına gelmez, din adına baskı yapmak isteyenleri devre dışına bırakmak anlamına gelir." sözüne de değinen Aydın, Kışlalı'nın bu ilkeye verdiği önemi vurguladı.

Sezer Nilgün Aydın, Türkiye’nin geleceğinde Kemalizm, laiklik ve demokrasi bağlantısının güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, Kışlalı’nın anısına sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri