Schneider Electric, İlk Sırada Yer Aldı

Schneider Electric, İlk Sırada Yer Aldı

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde lider olan Schneider Electric, Time dergisi ve Statista tarafından hazırlanan "2024'ün Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketleri" listesinde birinci sırada yer aldı. Bu takdir, Schneider Electric'in kendi emisyonlarını azaltma konusundaki iddialı hedeflerini, müşterilerine enerji verimliliğini artırmaları ve emisyonlarını azaltmaları konusunda yardımcı olma taahhüdünü de yansıtıyor.

Time ve Statista, 2024'ün en sürdürülebilir şirketlerini belirlemek için şeffaf, çok aşamalı bir metodoloji kullandı. Süreç, dünyanın en büyük ve en etkili 5.000'den fazla şirketinden oluşan bir havuzla başladı. Dört aşamalı bir değerlendirmeden sonra, nihai sıralama, sürdürülebilir olmayan endüstrileri eledi. Dış sürdürülebilirlik derecelendirmeleri, taahhütleri, kurumsal raporlama uygulamaları, çevresel ve sosyal performans göstergeleri gibi faktörleri dikkate aldı. Bu kapsamlı yaklaşım, 30'dan fazla ülkeden 500 şirketin sıralamasını oluşturdu.

Hem Time hem de Statista, Schneider Electric'in teknolojik uzmanlığını ve Schneider Sustainability Impact (SSI) programını vurguladı. Bu dönüştürücü program, şirketin 2021-2025 küresel sürdürülebilirlik hedeflerine yönelik ilerlemesini sağlıyor, ölçüyor ve tüm çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) boyutlarını kapsayan altı uzun vadeli taahhüde katkıda bulunuyor. Bu ilerleme arasında, şirketin müşterilerine karbon emisyonlarını azaltmalarında yardımcı olmasıyla 2018'den bu yana 553 milyon ton karbondioksit (CO2) salımı engellendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.