Sahasızlık büyük dezavantaj

Sahasızlık büyük dezavantaj

Sahasızlık büyük dezavantaj Mazıdağı Fosfatspor’un kulüp başkanlığını Murat Alataş sürdürüyor. Bu sezon Mardin Fosfatspor’un kulüp başkanı Abdülkerim Üner ise onursal başkanlığı sürdürüyor: Sahasızlık büyük dezavantaj

murat-alatas.jpg

 

Mazıdağı Fosfatspor’un kulüp başkanlığını Murat Alataş sürdürüyor.

 

Bu sezon Mardin Fosfatspor’un kulüp başkanı Abdülkerim Üner ise Mazıdağı Fosfatspor’un kurucu başkanı. Geçen sezon de kulübün başındaydı ve halen aynı kulübün onursal başkanı. Üner en büyük dezavantajlarının sahasızlık olduğunu söylüyor:

DEFALARCA DİLE GETİRDİK AMA

“Mazıdağı’nda takımın iç saha maçlarını oynayacağı ve antrenman yapacağı bir futbol sahamız yok. Bu eksikliği defalarca gündeme getirmemize rağmen hala bir sonuç alamadık. İç saha maçlarını Mazıdağı’na 20 kilometre mesafedeki Derik’te oynuyoruz. Antremanları da Derik’te yapıyoruz yani Mazıdağı, Derik’e taşınıyor.

ÖNEMLİ BİR GİDER KALEMİ

Derik’te oynadığımız iç saha maçlarını servisleri organize ederek taraftar taşıyabiliyoruz. Sonuçta gerek idman, gerekse taraftarın Derik’e tahliyesi dahil olmak üzere tüm gider kulübe ait ve önemli bir meblağ.

Mevcut durum Bölgesel Amatör Lig’de bizim için çok daha büyük bir dezavantaj olacak. Sonuçta, iç saha maçlarında beklentimiz olacak sayıda taraftarı Derik’e götüremeyiz.”

 

 

Maçoğlu çok hümanist

ama sorun yakıcı ve yaygın

 

 

Futbolun hayli sevildiği, ilgi duyulduğu gerek Doğu gerek Güneydoğu Anadolu’da çok fazla gündeme gelmese veya, “Ona varana kadar o kadar çok sorun, eksik var ki” dense de merkezine yine insanı, gençliği aldığınızda spor tesisi, futbol sahası yokluğu da bölgenin önemli ve yakıcı bir sorunu.

TARAFTARIMIZ, YEDEK OYUNCULARDI

“İç saha maçlarını da (BAL 2’nci Grup. 2015-2016 sezonu) Tunceli’de oynadık. Bir sahamız var, ancak güvenlik ve kar yağışı gerekçesiyle sıkıntı yaşanıyordu. Sezon boyunca hep deplasmanda oynadık. Taraftar desteği hiç yoktu, yedeklerle beraberdik o kadar. Maçı kazanma kaybetme beni hiç rahatsız etmiyordu. Kaldı ki 24 maçın tamamını kaybettik. Top oynadı bizim çocuklar. Kentleri gezdi, insan tanıdı.

KİMSEYE KARIŞMAZDIK

Kazanınca biraz sevinirsiniz belki ama o kadar, sevinirsiniz yani. Bizim çocuklar tecrübe kazandılar. Bölgesel ligde yılın en centilmen takımı seçildi benim bildiğim. Hiç kavgası olmayan, yenildiği halde kimseye karışmayan etmeyen bir takımdık biz. Yenilirken de alkışlanan bir takımdık.”

NAM-I DİĞER “KOMÜNİST BAŞKAN”

Yukarıdaki sözler günümüz Tunceli Belediye Başkanı Türkiye Komünist Partisi - TKP’li  Fatih Mehmet Maçoğlu, nam-ı diğer Komünist Başkan’ın Ovacık Belediye Başkanı sarf ettiği sözler. Bu yaklaşıma ince bir yorum katmak gerekirse gerek ülkemiz gerekse dünyamızda sektör haline gelen futbola dair insanı merkeze alan bir müthiş bir karşı duruş, demek mümkün… Ama sorun yaygın ve yakıcı.

 

macoglu.jpg

Fatih Mehmet Maçoğlu, Ovacık Belediye Başkanlığı döneminde Ovacık Küba Kafe’de. Gazeteci Aktan Uslu ile. (Arşiv foto: 2017)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.