Robo'da işten atılan işçiler isyan etti!

Robo'da işten atılan işçiler isyan etti!

Robo Otomasyon Mühendislik Makine İnşaat San. Tic. A.Ş'den atılan işçiler isyan etti.

Gölcük’te bulunan Robo Otomasyon Mühendislik Makine İnşaat San. Tic. A.Ş'den atılan işçiler isyan etti.Robo'da işten atılan işçiler gazetemizi arayarak sorunlarını dile getirdiler.

TATİLERDE BİLE ÇALIŞTIK

İşten atılan işçilerin iddialarına göre "2018 yılından bu yana eşşek gibi çalıştığımız bu firmayla tüm emeğimizle, vicdanımızla, alın terimizle tüm desteğimizle resmî tatiller dahil ekmeğimiz için çalıştık. Ramazan ve Kurban bayramları bizi baskıyla işe götürerek biz aileyiz diye kandırarak çalıştırmışlardır. Her bayram anne ve babamızın ellerini öpmeye izin vermeden zorla işe götürmüşlerdir.

MAAŞ ELDEN ÖDENDİ

2018 yılından 10.10.2024 tarihine kadar bu şartlarda çalışarak hakkımızı yiyolardı. Hem sigortadan az yatırıyorlar hemde elden maaşı veriyorlar. Resmen devleti kandırdılar. Bizleri maaş günü gelmeden 10 gün önce işten atıllar. Bize imza attırarak sizin haklarınızı vereceğiz diye ama yalanmış.

SESİMİZİ DUYUN

Maaş günümüz 10 gün geçti bügün insan kaynakları arayarak bidirdik, maşımız neden yatırılmadı diye sorduk? Dediler ki işten atılanlara maaş vermiyoruz. Bizimle çıkan arkadaşlar var onların maşları yatırıldı. Bizim maaşımız için söz verdiniz, yatırmadınız. Bizim borcumuz var be çocuklarımız okula gidiyor, paraya ihtiyacımız var. Buna rağmen insan kaynakları "gidin mahkeme kapısı açık" diye cevap veriyor. Lütfen sesimizi duyurun. Haksızlıklara karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Yetkililer sesimize kulan verin. Resmen devleti kandırıyorlar, bizleri kandırıyorlar. Allah aşkına bize yardım edin"dediler.

Kaynak:Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.