Otomotiv Sanayii Derneği 50. Yılını Kutladı!

Otomotiv Sanayii Derneği 50. Yılını Kutladı!

Türkiye otomotiv sanayisine yön veren 13 üyesiyle sektörün çatı kuruluşu konumunda olan Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), 50’nci yılını kutladı.

Türkiye otomotiv sanayisine yön veren 13 üyesiyle sektörün çatı kuruluşu konumunda olan Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), 50’nci yılını kutladı.

Türk otomotiv sanayisinin geçmişinin 1940’lara dayandığını söyleyen OSD Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Eroldu, “Montaj sanayi olarak başlayan yolculuğumuz ciddi bir inanmışlık, emek ve iş birliği sonucunda bizi bugün 2 milyon adedin üzerinde üretim kapasitesiyle dünyanın neredeyse her ülkesine araç, komponent ve mühendislik ihracatı yapan bir küresel oyuncu haline dönüştürdü. Başlangıçta Türkiye pazarı odağında faaliyetlerine başlayan sanayimiz bugün Ar-Ge yatırımları ile komple araç, motor ve aktarma organları geliştirme yetkinliğine ulaştı. Ar-Ge merkezlerimiz kendi ekosistemleri içinde birer mühendislik ihracat merkezi haline dönüştü” dedi.

TÜRKİYE OTOMOTİVDE DÜNYANIN EN BÜYÜK 13’ÜNCÜ ÜRETİCİSİ!

Otomotiv sanayisinin Türkiye’nin ihracat lideri olarak ekonominin vazgeçilmez parçalarından biri olduğunu ifade eden Cengiz Eroldu, “Son 10 yılda 248 milyar dolar ihracat ve 65 milyar dolar dış ticaret fazlasıyla ülke ihracatının yüzde 16’sını gerçekleştirdik. Bugün ulaştığımız noktada 60 bini direkt olmak üzere değer zincirinde toplam 550 binin üzerinde istihdam sağlıyoruz. Yine son 10 yılda 11 milyar doların üzerinde yatırım ile ülkemiz ekonomisine sağladığımız katkıyı her sene bir üst seviyeye taşıyarak yolculuğumuza devam ettik. Bu başarılı iş sonuçlarında yetkin ve değişime uyum sağlama becerisi yüksek tedarik sanayimizin mühendis, işçi tüm sektör çalışanlarımızın başarısını ve katkısını yadsıyamayız. Sanayimizin gelişiminde tartışmasız en önemli kırılma noktası Gümrük Birliği anlaşması oldu. Gümrük Birliği sonrasında artan rekabet ile yeni yatırımlar hız kazandı. Gerek yabancı ortaklıklar gerekse yüzde 100 yerli sermaye yatırımları ile bugün dünyada 13’ncü, Avrupa Birliği ülkeleri arasında ise 4’üncü büyük otomotiv üreticisi konumuna ulaştı” diye konuştu.

BAŞARININ MİMARLARINA PLAKET TAKDİM EDİLDİ!

Otomotiv sanayisinin ve OSD’nin bugün geldiği noktaya ulaşmasında büyük katkıları olan önceki dönemlerde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Ziya Özkan, Ali İhsan İlkbahar, Turgay Durak, Kudret Önen, Haydar Yenigün ve OSD’nin 13 üyesinin tepe yöneticilerine 50. yıl anı plaketi takdim edildi. Gecenin sonunda, yatırımları ve kuvvetli küresel iş birlikleri ile otomotiv sanayinin bugün ulaştığı seviyede önemli role sahip olan Rahmi Koç’a OSD 50. yıl onur plaketi takdim edildi. Üye şirketler adına plaket verilen isimler şöyle sıralandı: Anadolu ISUZU Ar-Ge Grup Direktörü Hakan Kefoğlu ve Operasyonel Fonksiyonlar Grup Direktörü Hakan Özenç, Ford Otosan Şirket Lideri Güven Özyurt, Hattat Holding Başkan Yardımcısı Tunç Doğan, Hyundai Assan Üretimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Youngwook Lee, Karsan Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve CEO’su Okan Baş, MAN Türkiye Otobüs Test ve Geliştirme Merkezi Ürün Mimarisi Direktörü Fatih Taşçı, Mercedes-Benz Türk CFO’su Tülin Mede Esmer, Otokar Genel Müdürü Aykut Özüner, Oyak Renault Genel Müdürü Kaan Özkan, Temsa CEO’su Evren Güzel, Tofaş Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Cengiz Eroldu, Toyota Genel Müdürü ve CEO’su Erdoğan Şahin ve Türk Traktör Şirket Lideri Matthieu Sejourne.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.