Orman katliamı bir an önce durmalı!

Orman katliamı bir an önce durmalı!

Kocaeli'nin Kuzuyayla bölgesinde yaşanan orman katliamıyla ilgili TBMM’de konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, bölgedeki ağaç kesimine karşı sert eleştirilerde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın bu katliamı bir an önce durdurması gerektiğini vurgulayan Kanko, TBMM’de yaptığı konuşmada ifadelere yer verdi;

"Kocaeli'nin Kuzuyayla bölgesinde yaşanan orman katliamıyla ilgili sizleri bilgilendirmek için söz aldım. Yakın bir geçmişte açılışı yapılan teleferik bölgesinde, Kocaeli turizminin geleceğine lokomotif görevi üstleneceği düşünülen Kuzuyayla'da büyük bir ağaç katliamı yaşanmaktadır. Bölge halkı ve turizmciler, Kuzuyayla'nın taşıma kapasitesinin zorlanacağına dair defalarca uyarılarda bulunmuş, ancak ne yazık ki bu uyarılar göz ardı edilmiştir. Millî Parklar bile bu katliamı durduramazken, Bakanlık onayıyla bu yıkıma sebebiyet verilmektedir. Doğanın katledildiği bu turizmi istemiyoruz. Bölgenin yerleşime açılması, Kartepe'nin birkaç yıl içinde yaşanmaz bir yer hâline gelmesine yol açacaktır. Bölge halkı, STK'ler ve bizler Kartepe'de turizm bahanesiyle yerleşim istemiyoruz. Bölge halkı, üç yüz yıllık kayın ormanının kesilmesine büyük tepki göstermektedir. TEDAŞ'ın elektrik direği dikme bahanesiyle gerçekleştirdiği bu katliamı kabul etmiyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.