Okumayan bir milletin iki yakası bir araya gelmeZ
Türk akademisyen, psikolog, yazar ve televizyon programcısı Üstün Dökmen, Kocaeli Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu. Okumanın insan hayatındaki...
Türk akademisyen, psikolog, yazar ve televizyon programcısı Üstün Dökmen, Kocaeli Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu. Okumanın insan hayatındaki önemine değinen Dökmen, “Okumak için iki eli bir araya gelmeyen bir milletin iki yakası da bir araya gelmez” dedi.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da okurlarıyla Kocaeli Kitap Fuarı’nda buluşan Üstün Dökmen, “Bilim, Sanat, Destan” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. “Pozitif bilimin en temel özelliği gözleme dayalı olmasıdır” diyen Dökmen, sanatın içinde estetik unsurlar bulunduran eserleri içerdiğini kaydetti. Destan’ın ise bir ayağının bilimde diğer ayağının sanatta olduğunu ifade eden Üstün Dökmen, destanın altından her zaman tarih çıktığını anlattı.
HAVUZ BAŞINDAKİ TÜRK
Sohbetini kendine has tarzıyla anlattığı hikâyelerle süsleyen Dökmen, verdiği örneklerle izleyenlere keyifli ancak düşündürücü anlar yaşattı. Dökmen’in havuz başındaki Türk ve yabancı örneği ise uzun süre alkışlandı. Dökmen, “Havuz başında okuyan birini görürseniz, bu yüksek ihtimalle bir yabancı çıkar, Türk ise elinde cep telefonu ile havuz başında turlar. Avrupalının eli kitap okurken bir arada durur. Türk’ün ise güneşlendiği için elleri hep iki yanda açıktır. Okumak için iki eli bir araya gelmeyen bir milletin iki yakası da bir araya gelmez” dedi.
BİRİNCİ SINIF YAZARLARI ISKALAMAYIN
“Avrupalı hafif okur ama okur. Hafif okumak da bir yekûn tutar. Biz ise az okuyan bir toplumuz” diyen Dökmen, “Yeteri kadar okusak, Melih Cevdet gibi Yaşar Kemal gibi birinci sınıf yazarları ıskalamayız. Bunu yapmazsak üçüncü sınıf yazarı rayting olarak bize verirler ve biz de Aşk-ı Memnu’nun bir dizi olduğunu zanneder, Halit Ziya’nın muhteşem eseri olduğunu asla bilemeyiz” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.