Oğullarım ve oğullar göç  etmesin diye siyasetteyim

Oğullarım ve oğullar göç etmesin diye siyasetteyim

CHP Darıca Bayramoğlu ve Piri Reis Mahalleleri Başkanı iki çocuk annesi Hülya Aşçıoğlu aktif siyasette yer almasının sebebinin hem kendi oğulları hem de vatanın diğer evlatlarının yurt dışına gitmesinin, beyin göçünün önüne geçilmesi için olduğunu söyledi

Kimin ne kadar dikkatini çekiyor bilinmez ancak Koronavirüs salgınına karşı övündüğümüz ne kadar bilim insanı varsa, her neyi başardıysa yurt dışında yaptı.

Hepsi bizden biri ama Prof.Dr. Canan Dağdeviren… CHP Körfez İlçe eski Başkanı Cavit Dağdeviren’in kızı.

Bir dönem Oya Akdeniz başkanlığındaki CHP Darıca Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi, günümüz CHP Darıca Bayramoğlu ve Piri Reis Mahalleleri Örgütü Başkanı Hülya Aşçıoğlu’nun da aktif siyasette yer almasının sebebi, bu kaygı:

 

NE YAZIK Kİ AİLELERDE BÖYLE DÜŞÜNÜYOR

 

“Büyük oğlum Berk, Ortadoğu Teknik Üniversitesi mezunu bir elektrik elektronik mühendisi. Şayet ülkemizde gereken şartları bulamazsa  yurtdışı düşünecek. Neden yurt dışını düşünsün. Aradığını bulamayınca gidecek. Küçük oğlum Yağız şimdiden, spor akademisi düşünüyor. Tüm bilim adamları, hepsi yurtdışında. Aileler de böyle düşünüyor. Yeterince zengin. Her şey yetişiyor ülkemizde. Neden bırakıp gidelim. Bunları düşününce ister istemez taşın altına elinizi sokma ihtiyacı hissediyorsunuz.”

HER İKİ KAYGI DA VAR

Aşçıoğlu sorumuz üzerine bu tercihin gerekçelerini ise şöyle tanımladı: “Hem ekonomi ve geçim kaygısı, hem ifade özgürlüğüne baskı durumlarından ötürü gençlerde yurtdışına gitme isteği ağır basıyor. Baktığınızda her şey kısıtlı. Sosyal medyada dahi düşünce ifade edemiyorsunuz. Gençlerin bir kere kendilerini çok rahat ifade etmeleri gerekiyor.

Z KUŞAĞI İNANILMAZ BİR KUŞAK

Küçük oğlum Yağız’dan örnek vereyim. Biz ona bir şeyler öğretmeye çalışırken o da bize öğretiyor. Z kuşağı denilen kuşak gerçekten inanılmaz bir kuşak. Biraz belki, ‘En son kuşak bizdik. Daha yaratıcı idik’ diyorlar çünkü üeknoloji ile daha iyi ve haşır neşirler. Daha öndeler sanki. Önde olsunlar ama beyin göçü neden olsun. Olmaması iyi olur.”

EV KADINLIĞINI TERCİH ETTİM

Çalışan bir anne babanın kızı olarak onların yeterince ilgisini gösteremeden büyüdüğünü, evlilik öncesi çalışırken evlilik sonrası çocuklarına bakmak için kendi isteği ve idaresiyle ev kadınlığına yöneldiğini kaydeden Aşçıoğlu şöyle devam etti:

HİÇ PİŞMAN DEĞİLİM

En büyük değerimiz çocuklarımız. Ananeler, babaanneler, eş dost çok ama bir insanın kendi çocuğunu yetiştirmesi çok güzel. Çalışan bir annenin kızıydım. Bunun eksikliğini hep yaşadığım için, evlenip çocuk sahibi olunca kendim yetiştirmeyi tercih ettim ve hiç pişman değilim.”

SORUMLULUĞU HİSSEDİNCE

KABUL EDİYORSUNUZ

Aktif siyasete, referandum sürecinde bir arkadaşımın sandık görevlisi olarak önermesinin ardından, bir sene sonra üye olup atıldığını kaydeden Aşçıoğlu, Oya Akdeniz başkanlığındaki Darıca Kadın Kolları yönetiminde yer aldı. Sonra mahalle başkanlığı teklifi geldi. Aşçıoğlu, “Adayda olmayınca, bir de o sorumluluğu hissedince kabul ediyorsunuz. Bazı şeylerin iyi gitmediğini görüyorsunuz. İyi gitmeyen şeyleri düzeltmede çabam olsun istedim” diye konuştu.

 

img_4773.jpg

img_4752.jpg

Başkan Hülya Aşçıoğlu mahalle yönetiminden Deniz Dasil ve sekretaryadan Leyla Yılmaz ile.

 

1999 depreminde anne

ve babasını kaybetti

Gölcük’te 1999 depreminde anne babası, Hatice ve Yaşar Tünay’ı, 2016 yılında ise üç erkek kardeşinden birini kaybettiğini belirten Hülya Aşçıoğlu’nun ister istemez o acısını depreştik: “Deprem gecesi eşim ve büyük oğlum ile Marmaris’te tatildeydim. Sabah haberimiz oldu depremden. Anne babama ulaşamadık, zaten biz ulaşmaya çalışırken onlar göçük altındaydı. Gölcük’e ancak birkaç gün sonra gelebildik. Günlerce sokakta yatıp enkazdan anca çıkarttık. Travma idi. Acımı büyük oğluma sarılarak gidermeye çalıştım.

BAYRAMOĞLU’NU ÇOK BEĞENDİK

Eşim Philips emeklisi. Depremden sonra o travmanın etkisiyle Marmaris’te altı ay eşimden ayrı oldum. Sonra baktık olmuyor. Çocuklar da özlem duyuyordu. Geri geldik. Birkaç ay Yahya Kaptan’da yaşadık. Sekizinci kat. Sürekli sallanıyordu. Bayramoğlu’nda eşimin kardeşi oturuyordu. Çok hoşumuza gitti. Ada o dönemlerde boştu. Elektrik yetersizliği başta olmak üzere önemli alt ve üstyapı sorunları vardı ama yerleştik.”

img_4737.jpg

Liseye kadar 7 ayrı ilde okudu

1969 yılında Uşak’ın Banaz İlçesi’nde dünyaya geldi. Babasının askerliği nedeniyle ilk orta ve liseyi Tekirdağ, İstanbul, Kars, Kıbrıs, Denizli, Diyarbakır ve Aydın’da okudu.

1991’de babasının tayini Kocaeli, Seymen’e taşındı. Bilecik Söğüt eşrafından, tam bir Osmanlı torunu Elektrik Mühendisi Uğur Aşçıoğlu ile dünya evine girdi.

Çift; 28 yaşındaki ODTÜ mezunu Elektrik Elektronik Mühendisi Berk ve 16 yaşındaki Kanuni Sosyal Bilimler Lisesi 9’ncu sınıf öğrencisi Yağız’ın anne babası.

img_4769.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.