Mondelēz International’dan Vali Aktaş’a ziyaret

Mondelēz International’dan Vali Aktaş’a ziyaret

Mondelēz International’ın önde gelen ülkelerinden biri olan Türkiye’nin Genel Müdürü İhsan Karagöz, kısa bir süre önce göreve atanan Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Tüketicileri doğru şekilde ve zamanda, doğru atıştırmalığa teşvik ederek dünya çapında 150’den fazla ülkede faaliyet gösteren Mondelēz International’ın önde gelen ülkelerinden biri olan Türkiye’nin Genel Müdürü İhsan Karagöz, kısa bir süre önce göreve atanan Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Vali Aktaş’a hayırlı olsun dileklerini ileten Karagöz, Mondelez International Türkiye’nin çalışmalarından / ülke ekonomisine sunduğu katkıdan da bahsetti.

GEBZE TESİSİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Sektörünün en büyük üreticilerinden biri olan ve Türkiye’nin ilk 500 ihracatçısı içerisinde yer alan Mondelēz International Türkiye’nin, Avrupa Bölgesi’nin sakız ve şeker fabrikaları içerisinde üretim hacim açısından en büyük üretim tesisi Gebze Kocaeli’nde bulunuyor. Üretim tesisiyle birlikte 1600’den fazla kişiye istihdam sağlayan Mondelez International Türkiye Müdürü İhsan Karagöz, geçtiğimiz günlerde Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’a makamında bir ziyaret gerçekleştirdi. Karagöz, Kent Gıda Maddeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Müdürleri ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, temmuz ayında görevine atanan Vali Aktaş’a hem hayırlı olsun dileklerini iletti hem de Gebze üretim tesisinde gerçekleştirdikleri üretim ve yarattıkları istihdam ile ilgili bilgi verdi.

Gebze fabrikasında 17 farklı teknoloji ile üretim gerçekleştirdiklerinin altını çizen Mondelez International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz, “Türkiye olarak, sakız ve şekerleme kategorisindeki üretimimiz ile öne çıkan bir ihracat merkeziyiz. Burada ürettiğimiz sakız ve şekerlerin yarısından fazlasını aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki 68 ülkeye ihraç ediyoruz. Öte yandan son 8 yıl içinde Türkiye’ye 570 milyon TL’lik bir yatırım yaptık. Bu yatırımlarla Gebze fabrikamızdaki sakız ve şeker hatlarını genişlettik. Ayrıca kurduğumuz tatlandırıcı hattına ek olarak en son yaptığımız 54 milyon dolarlık yatırımla, tesislerimize ihracatı önemli ölçüde arttıracak şeker hatlarını ekledik.” diyerek üretim tesisi hakkında açıklamalarda bulundu.

MONDELEZ INTERNATİONAL TÜRKİYE, EKONOMİK ETKİ ANALİZİ İLE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKISINI GÖSTERİYOR

Mondelez International Türkiye’nin ülke ekonomisine katkısını gerçekleştirdikleri Ekonomik Etki Analizi çalışması ile ortaya koyduklarını da belirten Karagöz, bu araştırma ile ilgili de şu bilgileri paylaştı: “Sonuçlar gösteriyor ki; 2022 gelir ve girdi-çıktı tabloları dikkate alındığında, Türkiye ekonomisine doğrudan 5 milyar 785 milyon TL (349 milyon 263 bin dolar) katkımız var. Ekonomiye olan dolaylı etkimiz de 8 milyar 540 milyon TL (515 milyon 618 bin dolar) seviyesinde. Doğrudan ve dolaylı katkımız sonucu meydana gelen büyümenin yol açtığı tetikleme katkımız ise 1 milyar 887 milyon TL (113 milyon 947 bin dolar). Rapordan elden edilen bu sonuçlar ışığında, Türkiye ekonomisine olan toplam ekonomik etkimizin, 16 milyar 213 milyon TL’yi bulduğunu söyleyebiliriz. Elde ettiğimiz bu veriler, diğer alanlarda olduğu gibi katma değer açısından da sektörümüzde lider olduğumuzu gösteriyor. Ayrıca şirket olarak yarattığımız ekonomik faaliyetlerle doğrudan ve dolaylı yollardan 10 binden fazla kişiye istihdam sağladığımız da raporun bize sunduğu en önemli çıktılar arasında yer alıyor.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.