MİNİKLER VE NİNELER ÇOCUKLAR GİBİ EĞLENDİLER!

MİNİKLER VE NİNELER ÇOCUKLAR GİBİ EĞLENDİLER!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ortaklığında yürütülen “Nesiller Sevgiyle Buluşuyor: Torunum Olur musun? Projesi” çerçevesinde huzurevi yaşlıları ile minik çocuklar hayırseverlerin katkılarıyla güzel bir gün geçirdiler. Yaşlılar ve çocuklar Ormanya’da, el ele parkı ve hayvanat bahçesini gezdiler, salıncakta sallandılar birlikte yemek yiyerek torun-nine sevgisini yaşadılar.

Resmi Huzurevlerinde bakım altında bulunan kadın yaşlı bireyleri ve bakım altında bulunan okul öncesi çocukları kapsayan ve çocukların sosyal ve duygusal becerilerini geliştirirken yaşlı bireylerin toplum içerisindeki aktif rollerini pekiştirmeyi amaçlayan proje sayesinde yaşlı-çocuk arasında bilgi, kültür ve deneyim transferinin sağlanarak kuşaklararası bağların güçlenmesine, toplumsal hafızanın gelecek nesillere aktarılmasına katkıda bulunması hedefleniyor.
Proje kapsamında yapılan etkinler arasında “masal saati, el sanatları, müzik ve dans, bahçe ve doğa etkinlikleri, oyun saati, yaratıca drama gibi çeşitli etkinlikler yer alıyor. Bu bağlamda Gebze Huzurevi Müdürlüğü ve Çayırova Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü ortak çalışmaları ile Ormanya Gezisi ve Kahvaltı Programı ile proje hayata geçirildi.

4bf3cafc-1c0b-4352-8d76-6048bb658a05.jpg

639529c2-a936-40b4-9498-9fbca149dad3.jpg

Etkinliğe katılan yaşlı ve çocukların iletişimi ve aralarında sevgi bağı oluştuğu gibi etkinlik boyunca çocuklar ve nineleri çeşitli sohbetler ederek güzel vakit geçirdiler. Elele tutuşarak parkı gezdiler yaşlılar çocukları salıncaklara bindirerek eğlenmelerini sağladılar. Özellikle torun sevgisini ve eksikliğini yaşayan huzurevi sakinlerine moral ve motivasyon oldu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, etkinliğin oluşmasına katkı ve destek sunan yardımını esirgemeyen başta Gebze belediyesi, iş insanı Soner Saka ve YASDER kurucu Başkanı Kudret Sekban’a teşekkür etti.

883895cb-6d4d-44ab-9ce3-ff24b1f39139.jpg

ac3cb2a9-4fd5-46f6-ba82-d06823f9dc3e.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.