Metris Gazisi Celal’in sızlatan “hatıra defteri”
Psikolojik sorunları ve gelgitleri bariz Celal Karaman rahatsızlığına dair, “1999’da Metris’te DEAŞ (İBDA-C) baskınında esir alınıp işkence gördüm” dedi. Bir yazılı belge, bir sözlü açıklama iddiayı doğrular boyutta
ebze’nin İstasyon Mahallesi’nde oturan ve oturduğu binayla ilgili iddiaları; Suriyeli komşuları, mahalle muhtarıyla… problemli Celal Karaman’ın Gebze Belediyesi’nden talebinin imarda karşılığı yok
** Psikolojik sorunları ve gelgitleri bariz Celal Karaman rahatsızlığına dair, “1999’da Metris’te DEAŞ (İBDA-C) baskınında esir alınıp işkence gördüm” dedi. Bir yazılı belge, bir sözlü açıklama iddiayı doğrular boyutta
Tarih, 06 Aralık 1999. Metris Cezaevi’nde İBDA-C terör örgütü mensubu tutuklular isyan çıkartır. İkisi binbaşı, 20’si subay, toplam 150 asker rehine alınırken 50’den fazla asker yaralanır. Operasyon hazırlıkları sürerken 7.5 saat sonra rehineler bırakılır ve eylem sona erer…
ASKERLİK TARİHİ İLE OLAY ÖRTÜŞÜYOR
Celal Karaman…Gebze, İstasyon Mahallesi sakini. Bariz, psikolojik sorunları var. Gebze Askerlik Şubesi’nden talebi üzerine 21 Eylül 2020 tarihinde verilen askerlik durumu belgesine göre askerliğini 21 Ağustos 1999 – 21 Şubat 2001 tarihleri arasında yapar. Terhis kuvveti, Jandarma Genel Komutanlığı’dır.
ASKERLİK YAPTIĞI İL İLE VAKA İLİ ÖRTÜŞÜYOR
Celal Karaman’ın kütüğe kayıtlı olduğu Safranbolu Askerlik Şubesi’nden edindiğimiz sözlü bilgiye göre Karaman askerliğini Jandarma Genel Komutanlığı/İstanbul’da yapmıştır. “Metris Cezaevi’nde mi?” sorusuna ise gizlilik ihlali gerekçesiyle yanıt alamadık.
BÜYÜKGÖZ’ÜN YÜZÜ DÜŞTÜ
Gebze’nin İstasyon Mahallesi’nde oturan ve oturduğu binayla ilgili iddiaları; Suriyeli komşuları, mahalle muhtarıyla… problemli Celal Karaman’ın Gebze Belediyesi’nden talebinin imarda karşılığı yok. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ile öncesinde görüştü. Önceki pazar günü bizim önerimizle AKP Gebze İlçe Teşkilatı’nın kongresine geldi. Başkan Büyükgöz’ün yanına gitti. Büyükgöz’ün adeta yüzü düştü.
AVUKATIM, “GÖRÜŞME” DEDİ
Özel Kalem Müdürü Dursun Ali Arslan’a sevk etti. Arslan daha önce de diyalog kurduklarını sonradan öğrendiğimiz Celal Karaman’a önceki pazartesi günü saat 16.00 için randevu verdi. Karaman aynı gün 15.15 sularında arkadaşımızı arayarak, “Gittim. Beni almadılar. Bir daha gelme” dediler dedi. Arslan’ın anlattığına göre ise aksine Karaman arandı. “Gel seni bekliyoruz” dendi. Karaman, “Avukatımla görüştüm, Gebze Belediyesi ile bir daha görüşmememi istedi” dedi.
Oturdukları binayla ilgili olarak takıntı haline getirdiği sorunları olan, daireyi satın aldığında binanın o yapısını bilmediğini ve emlakçının kendisini kandırdığını öne süren Karaman o çabasından ne sonuç edinir bilinmez ama…
ÖNCE PSİKOLOG İSTEDİ AMA
Evine gidip görüştüğümüzde, İBDA-C’nin 1999’da Metris Cezaevi’ndeki saldırısında rehin tutulup işkence gördüğü, psikolojisinin ondan sebep bozulduğuna dair iddiaya ilişkin önce yazılı belgeye, sonra sözlü bilgilendirmeye ulaştık. Yine ilk görüşmemizde belediyeden beklentisini “psikolojik destek, psikolog desteği olarak tanımlayıp sonra yine daireye ve binayı kafaya takan Karaman’ın askerlik dönemine dair iddiası yüksek ihtimalle doğru. Kesin doğru ise o bir gazi ve devletin, TSK Jandarma Genel Komutanlığı’nın ona bir psikolojik tedavi borcu var sanki…
Nikolay Gogol’ün ölümsüz eseri, ülkemizde de Genco Erkal başta olmak üzere pek çok tiyatrocu tarafından sahnelenen “Bir delinin hatıra defteri”ni anımsatan diğer iddia ve söylemleri ise, pazartesi günü gazetemizde.
Bekar olan Celal Karadağ, İstasyon Mahallesi’ndeki evlerinde annesi Döndü (71) ve Alzheimer hastası babası Recep Karadağ (65) ile birlikte oturuyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.