Mesleki ve Teknik Eğitimin Ortaokul Düzeyine İndirilmesi Doğru Karar!

Mesleki ve Teknik Eğitimin Ortaokul Düzeyine İndirilmesi Doğru Karar!

Areda Survey araştırma şirketinin Türkiye genelinde 3.206 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 70,5’i mesleki ve teknik eğitimin ortaokul düzeyine indirilmesini doğru bir karar olarak değerlendiriyor. Bu fikre en yoğun oranda katılımın (yüzde 79,8) 18-34 yaş aralığındaki gençlerden oluşması araştırmanın dikkat çekici taraflarından biri!

AREDA SURVEY ARAŞTIRDI

Millî Eğitim Bakanlığı 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren mesleki eğitimi, 10-14 yaş aralığındaki öğrencilerin eğitim gördüğü orta okul düzeyinden itibaren başlatma kararı aldı. Bu karar kamuoyunda çeşitli tartışmalara sebep olurken, Areda Survey konu hakkındaki araştırmasını yayınladı. İşte Türk halkının bu konuya bakış açısı…

Areda Survey araştırma şirketinin Türkiye genelinde 3.206 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 70,5’i mesleki ve teknik eğitimin ortaokul düzeyine indirilmesini doğru bir karar olarak değerlendiriyor. Bu kararı yanlış bulanların oranı yüzde 29,5 olarak araştırmaya yansıyor.

GENÇLER MEB’İN KARARINI DESTEKLİYOR

Araştırmanın en dikkat çekici verilerinden biri 18-34 yaş aralığındaki gençlerin yüzde 79,8 ile bu karara yoğun bir destek sağlaması. Bu yaş grubunda konuya dair olumsuz yaklaşanların oranı yüzde 20,2. 34-54 yaş grubu yüzde 71,8 ile kararı destekleyen ikinci grup olarak görülüyor. Bu yaş grubu içerisinde karara itiraz edenlerin oranı yüzde 28,2. 55 yaş ve üzerindeki katılımcılar ise yüzde 60,8 ile kararı sahiplenirken, itiraz edenlerin oranı yüzde 39,2.

Araştırmaya katılan erkekler yüzde 71,1 ile mesleki ve teknik eğitimlere yönelik kararı desteklerken kadınlarda bu oran yüzde 69,9. Karara itiraz eden erkeklerin oranı yüzde 28,9 iken kadınlarda bu oran yüzde 30,1.

ARAŞTIRMANIN METODOLOJİSİ

Türkiye genelinde 3.206 kişinin katıldığı ve 01-03 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile “Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli” kullanılarak gerçekleştirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.