MEB 2017 hedeflerini belirledi

MEB 2017 hedeflerini belirledi

Öğretmenlere YGS ve LYS gibi ulusal merkezi sınavlar ve PISA gibi uluslararası değerlendirme programlarına yönelik hizmet içi eğitim faaliyeti düzenlenecek....

Öğretmenlere YGS ve LYS gibi ulusal merkezi sınavlar ve PISA gibi uluslararası değerlendirme programlarına yönelik hizmet içi eğitim faaliyeti düzenlenecek. Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), bu yıl okul öncesinden yükseköğretime geçiş sürecine kadar tüm eğitim kademelerinde yaptığı yeni planlamaya göre, öğretmenlere Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) gibi ulusal merkezi sınavlar ve Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) gibi uluslararası değerlendirme programlarına yönelik hizmet içi eğitim faaliyeti düzenlenecek.

MEB'in 2017 Yılı Performans Programında, okul öncesi ve ilkokullarda okullaşma oranlarının yükseltilmesi, okul öncesi okul sayılarının artırılması, engelli çocuklara yönelik projelerin hayata geçirilmesi, öğrenci başına düşen kitap sayısının artılması gibi 34 hedef yer alıyor.

Buna göre, öğrencilerin yıl sonu başarı puanlarının arttırılması amacıyla, 100 öğretmene YGS ve LYS gibi ulusal merkezi sınavlar ve PISA gibi uluslararası öğrenci değerlendirme programlarına yönelik hizmet içi eğitim faaliyeti düzenlenecek.

Ortaöğretim öğrencilerinin yıl sonu başarı puanının ortalama 74, mesleki ve teknik ortaöğretim öğrencilerinin yıl sonu başarı puanının ise 65,25'ten 66'a çıkarılması hedefleniyor.

Yıl sonu başarı puanın arttırılması amacıyla, mesleki ve teknik ortaöğretim okul ve kurumlarında görevli öğretmenlere yönelik de çalışmalar yürütülecek. Türkiye İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırması (İBBS) düzeyinde öğrencilerin yıl sonu başarı puanı ortalamaları analiz edilecek ve başarıyı olumsuz etkileyebilecek faktörlerin belirlenmesine yönelik araştırma yapılacak. Destekleme ve yetiştirme kurslarının yaygınlaştırılması için de çalışılacak.

Performans programında, engelli çocuklar için "kapsayıcı erken çocukluk eğitimi" projesine de yer verildi. Projeyle engelli çocuklar ve dezavantajlı grupların eğitime katılım oranlarının artırılması planlanıyor. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile doğrudan sözleşme imzalanarak, projenin bu yıl başlatılması öngörülüyor.

Okullaşma oranında çıta yükseltilecek

Okul öncesinde ise okullaşma oranı yüzde 42,96'dan yüzde 46'ya yükseltilmesi hedeflenirken, dezavantajlı gruplar başta olmak üzere, eğitim ve öğretimin her tür kademesinde eğitime katılım ve tamamlama oranlarının artırılması da amaçlanıyor.

İlkokulda yüzde 94,87, ortaokulda yüzde 94,39 olan net okullaşma oranının yıl sonuna kadar yüzde 100'e çıkarılması planlanıyor. Eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranının yükseltilmesi amacıyla yatırımlar artırılacak ve yürütülen protokollerle fiziki kapasite artırma çalışmaları sürdürülecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.