Lojistiğin Merkezinde Bir Kent Kocaeli
Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan Kara ve Demir yolu ağlarının merkezinde 34 limanıyla dünyaya açılan lojistik merkezi Kocaeli.
Kocaeli ile ilgili istatistikler ise şöyle:
Doğal bir liman bölgesi olmasından dolayı İzmit Körfezi, hem coğrafi yapısı, hem de İstanbul sanayisinin doğu ekseninde yer alan Tuzla, Gebze, Körfez ve İzmit hattına olan stratejik yakınlığının bir sonucu olarak ulusal ve uluslararası deniz taşımacılığının önemli bir merkezi haline gelmiştir.
Mevcut altyapı ve kullanım kapasitesi göz önüne alındığında da Türkiye’deki limancılık açısından önemli bir büyüklüğe sahip olduğu görülmektedir.
TÜRKİYE İMALAT SANAYİNDE %13 PAY SAHİP
Türkiye imalat sanayinde %13 pay sahibi olan Kocaeli, Ulaşım anlamında Ülkenin önemli projelerinin içinde yer almakta ve Türkiye’nin Dünya pazarlarına açılmasında önemli bir lojistik merkezi konumundadır.
Gebze-Yalova-Bursa-Balıkesir-Manisa-İzmir (İzmit Körfez Geçişi Dâhil) Otoyolu güzergâhı, Avrupa Yolları kapsamında bulunan E–Yolları ağında yer almaktadır. Aynı zamanda TEM (Trans European North-South Motorway Project) güzergâhının bir parçası olan bu yol, Türkiye’nin hem yük hem de yolcu taşımacılığında trafik talebinin en yoğun olduğu ana karayolu koridorlarındandır.
Osman Gazi Köprüsü ile Körfezi geçme süresi 1 saatten 6 dakikaya inmiştir.
ÖNEMLİ ULAŞIM AĞI
Kocaeli’nin Doğu-Batı güzergâhında Kuzey Marmara Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Gebze-Yalova-Bursa-Balıkesir-Manisa-İzmir (İzmit Körfez Geçişi Dâhil) Otoyolu güzergâhı sanayi üretiminin gerek ülke pazarına gerekse Avrupa pazarlarına ulaşmasında lojistik destek sağlamaktadır.
TCDD’nin ülke genelinde inşa ettiği Lojistik Merkezlerinden biri olan Köseköy Lojistik Merkezi; önemli üretim ve ticaret merkezleri olan İstanbul Anadolu yakası, Bursa ve Adapazarı üçgeninin ortasında olması ve gelişmiş ulaşım ağı ile Kocaeli’ni önemli bir lojistik üs konumuna getirmiştir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.