Köpek saldırgansa alındığı yere bırakılmayabilir

Köpek saldırgansa alındığı yere bırakılmayabilir

Gebze Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, GEDAR’ın iddialarında yanıt verdi: “Kanuna göre kısırlaştırılan köpekler tedavi sonrası alındıkları yere bırakılmalıdır. Köpeğin saldırgan olması halinde durum değişebilir.”

Gebze Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Gebze Darıca Hayvan Hakları Topluluğu – GEDAR tarafından son iki hafta içinde yaptığı iki ayrı açıklamasına karşı yanıt hakkını kullandı.

GEDAR tarafından son yapılan açıklamada Mutlukent’teki yerlerinden alınıp kısırlaştırılması için Gebze Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne teslim edilen yavru köpeklerin operasyon sonrası kendilerine teslim edilmeden başka yere bırakılması üzerine tepki göstermişti.

İKİ KURUM DENETİME DAVET EDİLMİŞTİ

Gebze Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Cevat Altıntaş’ın ‘ulaşılamadığı’ gerekçesiyle eleştirildiği açıklamada Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası ve Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü göreve davet edilip Gebze Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün denetlenmesi istenmişti. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada ise özetle şu görüşlere yer verildi;

“GEDAR’ın iddiasına göre Mutlukent’te kısırlaştırılmak için bulunduğu yerlerden alınan köpekler tedavi sonrası farklı bir yere bırakılmıştır. Bize her taraftan 100’lerce telefon gelir. Vatandaşlar bulundukları yerde, saldırgan oldukları gerekçesiyle sokak köpeklerinin alınması ister.

GEDAR tarafından bugüne kadar gece yarısı saatlerinde veya kış mevsiminde dahi yapılan her çağrıya yanıt verilmiş ve her zaman ekip görevlendirilmiştir.

Açıklamada sözü edilen yavru köpekler Mutlukent’te beslenmektedir.

Kanuna göre kısırlaştırılan köpekler tedavi sonrası alındıkları yere bırakılmalıdır. Bununla birlikte köpeğin saldırgan olması halinde durum değişebiliyor.

Gebze’de 10 binlerce köpek var. Son 13 senede 15 bine yakın sokak hayvanını kısırlaştırdık.

GEDAR’ın bir önceki açıklamasında otoban kenarından video çekimi yapılıp hayvanları oraya bıraktığımız ve öldürdüğümüz iddia edildi. Kast edilen yerden Gebze’ye doğru bir kilometre mesafede besleme noktamız var.

Barınağa karşıyız. İnsanlara zarar vermesin diye besleme noktaları oluşturduk. O proje bizim projemizdir.

Bir besleme noktasında 15-20’den fazla hayvan olmaması lazım. Birinde hastalık varsa diğerlerine de yayabiliyor.

Gebze’de bazı mahalle aralarında irili ufaklı yerler tahsis ediyoruz. Birileri hayvan besliyorsa onlara destek oluyoruz.

Üç ayrı ekibimiz var. Yaralanmalara bakan ekip de var. Ancak sorun büyük. İstanbul’un kapısıyız. Sanayi bölgesiyiz.  

Kısırlaştırılan her küpeli köpek alındığı yere bırakılırsa Gebze’de adım atacak yer kalmaz.

İSTANBUL’UN KÖPEKLERİ GEBZE’YE BIRAKILIYOR

İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı bütün hayvan barınaklarını Tuzla’ya (İstanbul/Kocaeli sınırı) yapmış durumda. İstanbul’da herhangi bir yerden alındıktan sonra kısırlaştırılan ancak İstanbullu vatandaş tarafından bir daha istenilmeyen köpekler Gebze’nin köylerine bırakılıyor.

Gebze’de çöplüğün kapatılmasıyla birlikte oradan beslenen bütün sokak hayvanları şehre gelmeye başladı. Şehirde insanlar istemiyor, besleme noktaları oluşturduk. Hastanelerden, fabrikalardan yiyecek toplamaya başladık.

GEDAR tarafından son yapılan açıklamada ulaşılamamaktan yakınılmıştır. Bugüne kadar her çağrılarına destek verilen GEDAR tarafından iyi niyetimize karşın yapılan iki ayrı açıklamada asılsız iddialarda bulunulmuştur.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.