KOCAELİ VALİSİ HÜSEYİN AKSOY:  “Her fert çevreci olmalıdır”

KOCAELİ VALİSİ HÜSEYİN AKSOY: “Her fert çevreci olmalıdır”

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 5 Haziran Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, “Her ferdin çevreci olma ve üzerine düşen görevi yapma mecburiyeti bulunmaktadır”dedi.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 5 Haziran Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, “Her ferdin çevreci olma ve üzerine düşen görevi yapma mecburiyeti bulunmaktadır”dedi.
Vali Aksoy  yayınladığı mesajda şunları ifade etti:
“1970 yılı başında dünya genelindeki çevre sorunlarının uluslararası boyutta tartışılır hale gelmesinin ardından, 1972 yılında İsveç’te yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla 5 Haziran günü  “ Dünya Çevre Günü ” olarak kabul edilmiştir.
Ülkemizde ve dünyada insanlarda çevre bilincinin oluşturulabilmesi ve çevreye duyarlı bir nesil yetiştirilebilmesi için çeşitli etkinliklerle kutlanan “ Dünya Çevre Günü”, çevre ve değerlerini hatırlatılmasıyla da tüm insanlığı yakından ilgilendirmektedir. 
GELECEK NESİLLERE  BIRAKACAĞIMIZ  NE DEĞERLİ ŞEY
Bu nedenle, çevrenin korunması ve iyileştirilmesi için gösterilen çabanın amacı, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarını sağlamaktır. Hedefimiz ülkemizi ve ilimizi yaşanabilir çevre anlayışı içerisinde geleceğe taşımaktır. Bizim gelecek nesillere bırakacağımız en değerli şey, yaşanabilir bir dünyadır. Herkes sağlıklı, dengeli bir doğal çevrede yaşama hakkına sahiptir. Hepimizin çevre bilinci konusunda zihinlerimize kazınması gereken nokta ise insanoğlunun var olduğu sürece, yaşamını devam ettirebilmesi için doğaya ihtiyaç duymasıdır. Bu konuda her ferdin çevreci olma ve üzerine düşen görevi yapma mecburiyeti bulunmaktadır.
Cennet ülkemizin en güzel köşelerinden biri olan ve yoğun sanayileşmenin bulunduğu ilimizde de, çevrenin korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi, oluşan kirliliğin giderilmesi,  doğal kaynakların ve zenginliklerin muhafazası ve kamuoyunda çevre bilincinin oluşması için kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği halinde çalışmalara devam edilmektedir.”
KOCAELİ’DE ÇEVRE ÇALIŞMALARI 
Vali  Aksoy mesajında ayrıca şunları ifade etti:
“Bu bağlamda ilimizde; Dilovası’nda 4, İzmit’te 3, Gebze’de 2, Başiskele, Yeniköy, Kandıra ve Körfez ilçelerimizde 1’er adet olmak üzere toplamda 13 adet sabit hava kalitesi ölçüm istasyonumuz bulunmakta ve bu istasyonlarımız tarafından hava kalitesi değerlendirmeleri yapılmaktadır.
İlimizde bulunan 35 tesise ait toplam 106 baca on-line olarak izlenmektedir. Bu sayede sistemde bulunan fabrikaların emisyonları anlık olarak 7/24 izlenmekte, veriler bilgisayara kaydedilmekte ve günlük olarak değerlendirilmektedir. 
Hava kalitesini iyileştirmeye yönelik olarak da ilimizde, kimyasal depolamalara ilişkin Valilik Genelgesi yayımlanmış, bu genelge ile Türkiye’de ilk defa kimyasal depolama yapan firmaların emisyonlarına yönelik çalışma yapılmış, belli başlı kimyasallar için emisyon tedbirleri bir standarda bağlanmıştır. 
KAÇAK ATIKLAR  TAKİP EDİLİYOR
Ayrıca, İlimizde kaçak atık dökümlerinin de önüne geçilmesi için yine bir Valilik Genelgesi yayımlanmış, bu genelge ile de, lisanslı tehlikeli atık geri kazanım/bertaraf ve ara depolama tesislerine kamera sistemi kurulmuştur. 24 saat esasına göre giriş ve çıkışlar kayıt altına alınmakta ve alınan bu kayıtlar 1 yıl süre ile saklanmaktadır.
CEZA KESİLİYOR
Valilik olarak çevreyi, suyu, havayı, ormanı ve toprağı bir bütün olarak ele alarak, çalışmalarımızı bütünlük içinde yürütüyoruz. Bu amaçla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından da 2018 yılı içerisinde ilimizde 2808 adet tesis denetlenmiş ve uygunsuzluğu tespit edilen 45 adet tesise 3.934.721,22TL. idari yaptırım uygulanmıştır.  2019 yılı Ocak – 30 Nisan tarihleri arasında ise 857 Adet tesis denetlenmiş, uygunsuzluk tespit edilen 8 tesise yine 717.202,54TL. idari yaptırım uygulanmıştır.
OKULLARDA ÇEVRE EĞİTİMİ
Çevre sorunlarıyla mücadelenin en önemli aşamalarından biri de, çevre sorunları konusunda çocuk yaşlardan başlayarak,  toplumda hassasiyetin artırılması ve bu hususta bilinçlendirilmesidir. Bu amaçla da 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı içerisinde 37 okulun öğrencilerine çevre bilincinin artırılmasına yönelik eğitimler verilmiş olup,  bu eğitimler tüm okullarımızda devam etmektedir.
SIFIR ATIK UYGULAMASI
Sıfır Atık Projesi kapsamında İl genelinde ise, projenin başlangıcından itibaren 3.069 ton atık kâğıt, 873 ton atık cam, 2453 ton atık metal ve 1469 ton atık plastik toplanmış ve geri kazanım firmalarına teslimi yapılmış ve bu sayede 52.175 ağaç kesilmekten kurtarılmış, atık cam, plastik ve metal toplanması ile % 95 hammadde tasarrufu sağlanmıştır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; elimizdekinin kıymetini bilen, onu geliştirebilen ve toplumsal farkındalık yaratabilen bir çevre günü geçirmek ve bu günün anlamını tüm hayatımızda yaşayabilmek dileğiyle başta Kocaelili hemşehrilerim olmak üzere tüm halkımızın Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, daha temiz bir dünyada mutlu ve sağlıklı bir hayat geçirmelerini temenni ediyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum. “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.