Kocaeli Bölge Tiyatrosu’ndan muhteşem açılış

Kocaeli Bölge Tiyatrosu’ndan muhteşem açılış

Kocaeli Bölge Tiyatrosu’nun geleneksel çocuk oyuncular tiyatro festivali bildiğimiz gibi açılışını yaptı. “29. Çocuk ve Genç Oyuncular Tiyatro Festivali” sanat yürüyüşüyle, başlayarak 12 farklı grubun 12 farklı oyununu sanatseverlerle buluşturacak. Çocuklar ve Gençlerin oyuncu olarak sahnede yer aldığı festival’e ilginin büyük olması bekleniyor.

Kocaeli Şehir Tiyatroları Çocuk ve Genç Oyuncular Tiyatro Festivali açılışında Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’la ilgili duygusal bir konuşma yaptı.

Kocaeli Şehir Tiyatroları Çocuk ve Genç Oyuncular Tiyatro Festivali açılışında Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, Kocaeli Büyükşehir BelediyeBaşkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’la ilgili duygusal bir konuşma yaptı. Bütün salon Büyükakın’ı alkışladı. Akçin şu ifadeleri kullandı:

image1.jpeg

DESTEK OLDU
“Erol Köse’den beri tüm belediye başkanlarını bilirim. Biz kendimizi göstermek yerine onlara bizi görün dedik. Çünkü asıl olan onların bizi görmesiydi. Bugün ise bir belediye başkanı bizi gördü. Ben onunla bir diyalog kurmadım. Bizi gören, fark eden o oldu. Onun adı Tahir Büyükakın. Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı, Büyükakın’ın temsilcisi olarak hep yanımızda oldu. Dekor sürecinin tamamen üstlendi. Dün, bugün hep yanımızdaydı. Tahir Hoca da bugün sizlerle olacaktı ama Ankara’dan bir misafiri geldiği için burada olamadı. Ama Aydın Sigalı var. Buradan Tahir Hocaya teşekkür ediyorum. Onu alkışlamanızı istiyorum.”

Festival programının ilk haftası;
01-02 Haziran
Grup Artı - Domates ile Gözlük 12.00
Grup Anonim - Şahane Lunapark 15.00
Grup Analiz - Tavuk Vakasının Epik Komedyası 18.00
Grup Armoni - Yıldızcı Kraliçe İle Akıllı Soytarılar 12.00
Grup Aksiyon - Tablet Kral ve Kitap Pens 15.00
Grup Art - Hisseli Harikalar Kumpanyası 18.00
image3.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.