Kırgızistan’dan döndüler

Kırgızistan’dan döndüler

Hasan Uzunhasanoğlu Başkanlığındaki Akça Koca Kültür Platformu 5 gün süren Kırgızistan seyahatinden döndü.

Akça Koca Kültür Platformu yöneticileri ve beraberindeki heyet, Kırgızistan gezisine; Türkiye Manas Üniversitesi’ni ziyareti ile başladı. Heyeti Manas Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Almaz İbrayev ve Genel Sekreter Prof. Dr. Oktay Özgül karşıladı.

Rektör Vekili Prof. Dr. Almaz İbrayev, heyeti üniversitede ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Manas Üniversitesi’nin gelişimi ve vizyonu hakkında bilgi verdi.

Bişkek gezisi Ala-Too Meydanı, Müze, Filarmoni, Opera ve Bale Tiyatrosu, Zafer Anıtı, Bağımsızlık Parkı, Panfilov Parkı, Ata-Beyit, Ala-Arça gezildi. Akşam yemeğini şehrin turistik restoranlarından olan Navat Restoran da alındı ve geceleme Sheraton Bişkek’te gerçekleşti.

İkinci gün, Burana Antik Şehrine Yolculuk (Karahanlı devleti 11y.y. Yusuf Hashacip veya Yusuf Balasagun dogdugu ve “KUTATKU BILIG” ilk yazmaya başladığı antik şehir) + Öğle Yemek (Et kavurma kazanda, pilav, salata) + At oyunları (Kok-Boru, Odaris, Tiyin Enmey, Kiz Kumay) gösterisi oldu ve Ardından Issık Göle hareket edildi.

ISSIK GÖLDE TEKNE TURU

Üçüncü gün, Tanrı Dağları üzerindeki Küngey ve Terskey adlı sıradağların arasında yer alan Dünyanın en büyük göllerinden biri olan Issık Göl’de tekne turu yapıldı ve güzel manzarasının tadı çıkartıldı. Sonrasında Saymalı Tas (Petroglif açık hava müzesi) ve Ruh Ordo Açık Hava Müzesi gezildi.

Dördüncü gün 1976 yılında Mili park olan bölge 2280 hektar büyüklüğündeki Bişkek Ala Archa Milli Parkı Karakol’a gidildi. Tsum Alışveriş merkezi ve Os Pazarını ziyaret edildi Bişkek’’teki son gecede gala yemeği olarak Supara Etno Kültür restoranında yapıldı. Folklor Müzik programı eşliğinde yemek yenildi.

Kaynak:Barış Ayar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.