Kartepe’nin gelir kaybına uğramasına  karşıyız!

Kartepe’nin gelir kaybına uğramasına karşıyız!

CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Zeki Karakadılar Büyükşehir Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada Kartepe’deki 190 dönümlük sanayi alanının Organize Sanayi Bölgesi olarak değiştirilmesi kabul etmediklerini ve Kartepe’nin gelir kaybına uğramaması gerektiğinin altını çizdi.



CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Zeki Karakadılar, Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, “Arslanbey ve Çepni Mahallelerimizde yer alan Arslanbey Organize Sanayi Bölgesinin ilave alanının plana ilişkin düzenlemesi maalesef Kartepe Belediyemizi mağdur etmektedir. İmar ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gelen talep üzerine bu düzenlemeye gidilmiştir.

“KARTEPE GELİR KAYBINA UĞRAYACAK”
Burada yaklaşık 190 dönüm sanayi alanı bulunmaktadır. Bu sanayi alanı Organize Sanayi Bölgesi olarak değişecektir. Burada sanayi alanı ve Organize Sanayi Bölgesi arasındaki vergi dilimi farkını hepimiz bilmekteyiz. Sanayi alanındaki vergiler de Kartepe Belediyesine ödenmektedir ama artık bu vergiler Kartepe Belediyesine değil Valiliğe devrolacaktır. Kartepe Belediyesi için yaklaşık 15-20 milyon liralık bir gelir kaybına maruz kalacaktır.

“BU DEĞİŞİKLİĞİ KABUL ETMİYORUZ”
Şubat ayında 15 milyon lira, geçtiğimiz aylarda da 80 milyon lira kredi çekerek Kartepe Belediye Meclisinden yetki istendi. Uzuntarla ve Rahmiye bölgelerinde arsa satışları için izinler istenmişti. Bunlar oy çokluğuyla kabul edildi. Kartepe ilçemiz maaş ödemelerinde sıkıntı yaşarken kredilerin çekildiği, arsaların satışı için izin alındığı bir dönemde yapılan bu değişikliği kabul etmediğimizi ifade ederek muhalefet şerhi koyuyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.