Kadınlarda saç dökülmesine ne neden oluyo?

Kadınlarda saç dökülmesine ne neden oluyo?

Çeşitli hormonal nedenler, bilinçsiz diyetler, stres, hamilelik, sık kuaför uygulamaları gibi durumlar kadınlarda saç dökülmelerine neden oluyor. Uzmanlar ise kadınlarda meydana gelen dökülmelerin sonucunda onarımların erkeklere nazaran daha zor gerçekleştiğini belirtiyor ve her vaka için saç ekiminin uygun olmadığını ifade ediyor.

Kadınlarda meydana gelen saç dökülmelerine yönelik son dönemde yapılan işlemlere dair bilgisine başvurduğumuz Trawellmed Saç Sağlığı ve Saç Ekimi Kliniği yöneticisi Songül Alcı, “Kadınlar günümüz estetik çözümleri ile pek çok soruna çare bulabilirken saç sorunu hala tam olarak çözülebilmiş değil. Saç dökülmeleri ve saç çizgisinin yavaş yavaş genişlemesi özellikle kadınlarda mutsuzluk yaratıyor. Bilinçsiz diyetlerle zayıflama çabaları, hormonal sorunlar, demir eksikliği, hamilelik, şehir hayatı, iş stresi, boşanma, sık kuaför uygulamaları, sık boyama, saçları ile aşırı oynama, sac uzatma nedeni ile takılan klipsler, eklenen saçlar derken saclar devamlı travmaya maruz kalıyor. Sonuç olarak da bu travmalara maruz kalan ve hasar alan saçları, seyreklikleri onarmak kadınlarda erkeklere nazar daha zor gerçekleşiyor.” Dedi.

KADINLARDA KAYBEDİLMİŞ SAÇLAR ÇOĞU DURUMDA GERİ YERİNE KONULAMIYOR
Saç ekim işlemlerinin her saç dökülmesinde uygulanamayacağını ifade eden Songül Alcı, “Her saç seyrekliği ve her saç dökülme tipi saç ekimi yapmak için uygun olmayabiliyor. Kadınlar sadece erkek tipi dökülme ve menopoz sonrası dökülmelerde ya da saçlı bölgede yara izleri gibi durumlarda saç ektirebiliyor. Bundan doları kadınların saç dökülmesi sorunu yaşamaları durumunda ilk yapmaları gereken şey bir dermatolog hekimine başvurmak olmalıdır. Burada yapılacak bir seri tahlil ile saç dökülme nedeni tespit edilerek buna göre doktorları tarafından bir tedavi planı izlenecektir. Duruma göre belki bir diyetisyen, belki jinekolog, belki endokronoloji bölümüne yönlendirilecektir hastalar. Saç ekimi için uygun olanlar da yine dermatolog hekim tarafından saç ekim kliniklerine yönlendirilecektir. Saç ekimi için uygun aday olanlar, yani iki kulak arası mesafede arka bölgede saçları sık ve sağlıklı olan kişiler saç ekimi yaptırabilir. Bu vakalar iyi de sonuca ulaşabilirler. Saçlar uzunken de artık saç ekimi yapılabiliyor. Üçüncü gün saçlar yıkayıp işe gidilebiliyor.” Şeklinde konuştu.

SAÇ PİGMENTASYONU
Saç seyrekliğinde birinci maddenin var olan saçları korumak olduğunu ifade eden Alçı, “İkinci basamak seyreklikler için de son dönemde en sık yapılan işlemlerden biri de saç pigmentasyonu, saç efekti ya da saç gölgelendirme olarak da bilinen işlemlerdir. Bu işlem hem erkek hem de kadında saç seyrekliklerinde, saç ekim düşünülmediği ve yapılamayacağı durumlarda, saç ekimini ertelemek için başvurulan bir işlemdir. Kadınların kalıcı makyaj olarak kaş seyrekliklerinde, dudak renklendirmede, kirpik dibi eyeliner uygulamalarında aslında çok yabancı olmadıkları ve 3-5 yıl kalıcılığı olan bu işlem oldukça rahat ettiriyor.

AĞRI, ACI HİSSEDİLMİYOR
İşlem sırasında ağrı, acı hissedilmiyor. Seyrek bölgenin genişliğine göre işlem 2-4 saat arasında sürüyor. Belki kalıcılığı arttırmak için ihtiyaç duyulduğunda üzerinden tekrar geçilebiliyor. Erkeklerin de artık sıklıkla tercih ettiği bir yöntem haline gelen saç pigmentasyonu, son zamanların en revaçta işlemi. Burada önemli bir ayrıntının da altını çizmek gerekir. Pigmentasyon yaptırdığınız boyanın markası önemli, her yere pigmentasyon ve kalıcı makyaj yaptırılmaması gerekir.” açıklamalarında bulundu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.