İSU ve Darıca Belediyesi protokol imzaladı

İSU ve Darıca Belediyesi protokol imzaladı

İSU Genel Müdürü Ali Sağlık ile Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık arasında, ‘Dijitalde Hayat Kolay Projesi’ kapsamında geliştirilen e-İmar sistemine entegrasyon sağlanarak fiziksel belge gerekmeden ‘Su ve Kanalizasyon Durum Belgesi’ ile ‘Sıhhi Tesisat Onay Belgesi’nin dijital ortam üzerinden temin edilmesi için protokol imzalandı.



E-İMAR SİSTEMİ İLE VATANDAŞLARIN İŞİ KOLAYLAŞTI
Başvuru sahipleri daha önce ‘Su ve Kanalizasyon Durum Belgesi’ni almak için ilçe müdürlüklerine şahsi başvuru yaparak belgeyi temin edip ilgili belediyeye sunmak zorundaydılar. Başvuru sahiplerinin işlerini kolaylaştırmak amacıyla Darıca Belediyesi ile ortak başlatılan proje sayesinde, İSU Genel Müdürlüğünün e-İmar sistemine entegrasyonu sağlandı. Böylece Darıca Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, hem vatandaşların zaman kaybı önlendi hem de kâğıt israfının önüne geçilmiş oldu.

TÜM İLÇE BELEDİYELERİNİN SİSTEME DÂHİL OLMASI HEDEFLENİYOR
‘Su ve Kanalizasyon Durum Belgesi’ ile ‘Sıhhi Tesisat Onay Belgesi’ için İSU Genel Müdürlüğüne, 2024 yılının ilk 11 ayında Kocaeli genelinde toplam 2.569 başvuru yapıldı. Darıca Belediyesi öncülüğünde başlayan proje, Kocaeli genelinde diğer ilçe belediyeleri ile entegrasyon süreçlerinin tamamlanmasıyla abonelik öncesinde alınması gereken ‘Su ve Kanalizasyon Durum Belgesi’ ile ‘Sıhhi Tesisat Onay Belgesi’nin dijital ortam üzerinden temin edilebilmesi için teknolojik çalışmalar sürdürülüyor. Yapılacak bu çalışmalar ile ilçe belediyeleri ve İSU Şube Müdürlükleri arasında entegrasyon sağlanarak vatandaşlara kolaylık sunulması hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.