İstanbul ve İzmir  bizim için iç saha!

İstanbul ve İzmir bizim için iç saha!

Tüm ilçeleriyle birlikte 1 milyon nüfusa sahip bir il olarak tüm iç saha maçlarımızı tiyatro, sinema tabiyle ‘kapalı gişe’ oynayacak potansiyele sahibiz.


-        3’ncü Lig Grupları’nda dar olan coğrafi yapılandırma geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin tüm sınır uçlarını birleştirdi. Değerlendirir misiniz?

 

 

-        Türkiye 3’ncü Ligi Grupları’nda coğrafyanın daha da genişlemesi, Türkiye’nin bir ucunu diğer ucuna bağlaması çok iyi oldu. Bu ekonomik anlamda kulüpleri biraz zorluyor ama insanların birbirlerini tanıma şansı ve fırsatı artıyor. İnsanların kendi yörelerine özgü misafirperverliklerini yansıtma imkanı tanıyor. Ülkemizin hemen hemen tüm illeri hatta çok sayıda ilçeleri, kentleri arasında kardeşlik bağlarını güçlendiriyor. Kulüplerin ekonomisini zorluyor ama temsil ettikleri kentlerin ekonomisini, Süper Lig veya 1’nci Lig ile kıyaslanmayacak meblağda olsa dahi, kalkındırıyor. Kulüplerin takımlarında mücadele eden futbolcular deplasman maçları gerekçesiyle güzel ülkemizin dört bir tarafını görüp gezme fırsatı buluyor.

 

-        Ama İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerden çok yüksek bütçeli takımlardan sebep nispeten daha düşük bütçeli Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu takımlarına kıyasla, hele ki hedefte şampiyonluk varsa rakipleriniz için avantaj, sizler için dezavantaj olmuyor mu?

 

-          Mardin Fosfatspor olarak Türkiye 3’ncü Ligi’ne yeni yükseldik. Bu sezon için öncelikli hedefimiz play off’a kalmak. O eleme maçlarında da bir sürpriz yaparak 2’nci Lig’e yükselmek istiyoruz. Öncelikli hedefimiz play off.

 

-        Öte yandan sorunuza gelince; Mardin Fosfatspor olarak biz bir il takımıyız. Büyük illerimizin temsilcileri rakiplerimizin bütçesi bize nazaran ne kadar daha zengin olursa olsun, bizim de rakiplerimize karşı böyle bir avantajımız var. Hatta pandemi sürecinden ötürü, taraftar ölçeğinde baktığımızda iç saha maçlarında grubun en çok taraftara sahip ekiplerinden biri olarak belki de bu anlamda birincisi olarak, önemli bir avantajımızı şartlar gereği yitirdik. Tüm ilçeleriyle birlikte 1 milyon nüfusa sahip bir il olarak tüm iç saha maçlarımızı tiyatro, sinema tabiyle ‘kapalı gişe’ oynayacak potansiyele sahibiz. Bizi üst liglere taşıyacak asıl güç kulübün bütçesinden ziyade bu güç olacaktır. Pandemi sürecinden ötürü iç sahada o desteği alamayınca, deplasmanda gibi oynuyoruz. Bu süreçte iç saha ile deplasman arasında oynamakta bizim için fark yok. Ama bu dezavantaja rağmen hedefimiz ilk beş.

 

-        Mardin en çok nereye göç verdi?

 

-        İstanbul, İzmir, Mersin, Adana…

 

-        Pandemiyi bir kenara koyalım. Başta İstanbul ve İzmir olmak üzere büyük illerin ilçe, semt takımları ile yaptığınız deplasman maçları sizin için iç saha maçı olmuyor mu?

 

-        Tabi. Pandemi olmadığı zamanlarda gurbetteki hemşerilerimiz o tribünlerde rakip taraftardan daha baskın çıkıp o maçları bize iç sahaya çevirebiliyor. İstanbul ve İzmir’deki rakiplerimizle onların sahasında oynadığımız maçları, iç saha maçı gibi oynarız. Öyle ki; deplasman takımı için ayrılan tribünde bile çoğu zaman ev sahibi takımın taraftarından daha kalabalık olabiliyoruz.

 

taraftar-001.jpg

 

ARALARI LİMONİ: Mardin Fosfatspor’un taraftar grubu, Mardin Çarşı. Taraftar ile yönetim ilişkisi hayli limoni. Dizimizin önümüzdeki bölümlerinde o tepkiyi de konu edineceğiz. Fotoğraf, 47 Mardinspor/Facebook sayfasından alınmıştır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.