İşçiler Gebze’de alana çıkacak

İşçiler Gebze’de alana çıkacak

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 Nolu Şubesi tarafından düzenlenen panelde konuşan genel başkan Özkan Atar, “10 Eylül Gebze’de iş çıkışı DİSK’li işçiler başta olmak üzere tüm işçiler alana çıkacağız” dedi.

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 Nolu Şubesi tarafından ‘İşçi Sınıfının Güncel Sorunları ve Sendikal Mücadele’ konulu panel düzenlendi.

Gebze Belediyesi Kardelem Nikah Salonu’nda gerçekleşen panele DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, DİSK/Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Çelik, DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2Nolu Şube Başkanı Necmettin Aydın, DİSK/Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Merkez Yöneticileri, Nakliyat-İş Sendikası Genel Merkez Yöneticileri, işyeri temsilcileri ile çok sayıda işçi katıldı.

AYDIN: ÖRGÜTLENME SORUNLARIMIZ DEVAM EDİYOR

Panelde ilk olarak Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2Nolu Şube Başkanı Necmettin Aydın konuştu.

necmettin-aydin.jpg

Aydın şunları ifade etti, “İşçi sınıfının birçok yapılsa sorunu var. İşçiler patronlardan daha fazla vergi verir hale geldiler. Emekli maaşlarımızla ilgili sorunlar yaşıyoruz. Emekli olduktan sonra yeniden çalışmak zorunda kalıyoruz. Kıdem tazminatlarımızın bir değeri kalmadı. Örgütlenme sorunlarımız devam ediyor. İşçi sınıfının en büyük sorunu örgütlenme sorunudur. Çalışma hayatı ile ilgili birçok sorunumuz var. Bu panelde bu sorunlarımıza çözüm bulmayı umut ediyoruz. Günümüzde sendikacılık özgür değildir. İşverenlerin baskılara karşı, grevler ertelenince susan sendikalar hükümetin yanında olmayı tercih ettiler. Sendikaların mutlaka itibar kazanması gerekir. Bu ve benzeri panellerin çoğalması gerekir. Sendikaların sayısını da çoğaltmalıyız. Gebze sendikalar birliğinin yöneticilerini de selamlıyorum”.

KÜÇÜKOSMANOĞLU: DİSK SARI SENDİKACILIĞA KARŞI KURULMUŞTUR

ali-riza-kucukosmanoglu-1.jpeg

DİSK/Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ise, “Tüm direnişte olan ve grevde olan işçi kardeşlerimizi de selamlamak istiyorum. Bir sınıf mücadelesi içerisindeyiz. İşçi sınıfının iş gücünden satacak bir şeyi yoktur. Sendikalar sermaye düzenine karşı bir mücadele örgütüdür. DİSK sarı sendikacılığa karşı kurulmuştur. İşçi sınıfı bu kadar yoksullaşıyorsa bu bir taraftan da sermaye sınıfı daha etkin hala gelmiş demektir. Yaptığımız toplu sözleşmeler bu hayat pahalılığı karşısında bir anlamı kalmıyor. Emeklilerin sefalete mahkûm edilmesine karşı da sendikaların örgütlenmesi gerekiyor. Türkiye iş cinayetlerinde ilk sıralarda yer alıyor” dedi.

ATAR: 10 EYLÜL GEBZE’DE ALANDAYIZ

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar yaptığı konuşmada, “Asgari ücret yılın ortasında artırılmadı. Asgari ücret açlık sınırının altında.

ozkan-atar.jpg

Tüm çabalarımıza rağmen asgari ücret yükseltilmedi. Asgari ücrete zam yapılmadığı için diğer ücretlerde etki ediyor. Adaletsiz vergi kesintileri asgari ücreti adeta yok ediyor. İşçiler şirketlerden daha fazla vergi veriyorlar. Yüksek bir enflasyon dönemi yaşıyoruz. Bütçe açıkları bu faizlerin nereden geldiğini çok iyi biliyoruz. Önemli bir mücadele süreci içerisindeyiz. MESS karşı EMİS Toplu Sözleşme süreçlerimiz var. Vergide adaletle ilgili bir eylem sürecini devam ettiriyoruz. Bununla ilgili olarak 10 Eylül Gebze’de iş çıkışı DİSK’li işçiler başta olmak üzere tüm işçiler vergide adalet için alana çıkacağız” diye konuştu.

ÇELİK: SÖZDE REFORMLAR

aziz-celik-001.jpeg

Panelde son olarak konuşan KOÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Çelik, “Sosyal Güvenlik sistemi bir kamusal dayanışma sistemidir. Türkiye’de sosyal güvenliğe yönelik yaklaşım yapılan sözde reformlarla değişti. Bugün yaşadığımız sıkıntıların temelinde bu yatıyor. Emekli aylıkları bugünkü düzeyini aratacak hale gelecek. Emekli aylıkları asgari ücretin üçte birinin durumuna düşmüş durumda. En düşük emekli aylığına olan 12 bin 500 TL’yi 4 milyon emekli alıyor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.