İhale FETÖ’ye yakın şirketlere verildi!
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2010 yılında başlayan ve yönetmeliğe göre, 2015 sonuna kadar tamamlanması gereken FATİH Projesi için çalışmaların...
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2010 yılında başlayan ve yönetmeliğe göre, 2015 sonuna kadar tamamlanması gereken FATİH Projesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Akar, ihalenin büyük kısmını FETÖ’ye yakın şirketlere verildiğine dikkat çekti.
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın 4 yıl içinde tamamlanması planlanan Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi ile ilgili verdiği soru önergesini Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yanıtladı.
2 MİLYARLIK BÜTÇEDE 58 İHALE YAPILDI
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın FATİH Projesi hakkında sormuş olduğu sorular, bir türlü bitirilemeyen projeye 2 Milyarlık kaynak aktarıldığını ortaya çıkardı. Akar’ın ihale ve doğrudan alımların kim veya hangi firmalardan yapıldığı sorularına yanıt vermeyen bakanlık 58 ihale ve 110 doğrudan alımların yapıldığını belirterek yapılan ihale ve doğrudan alım işlemlerinde hangi firmalara kaynak aktarıldığını da gizlemiş oldu. Projenin başlangıcında Mecliste AKP’yi uyardıklarını belirten Akar, bu ihale ve doğrudan alımların büyük kısmının Fetö’ye yakın şirketlere verildiğini bunun da şimdi açıklanamadığını söyledi.
TABLETLERİN 150 BİNİ BOZUK ÇIKTI
Alt yapı, donanım ve yazılım da birçok eksikliğin olduğunu belirten Akar, 1 yıl önce Meclis de Bakan Yılmaz’a çağrı yaptığının altını çizerek, kendisine birlikte bir okula gitme teklifime tamam olur dediler ancak gelmediler. Neden çünkü evet etkileşimli tahta var, etkileşimli tahtanın yüzde 60'lık kısmı tamamlanmış vaziyette. "Yerli teknoloji kullanacağız." dediler, aslında bunun yerlisi falan yok, yüzde 70'ine yakını da yabancı menşeli bunların. Bu tahtalar çalışıyor mu okullarda? Gidip bakalım tahtaların çalışmadığını göreceğiz, tabletlerin çalışmadığını göreceğiz.’’ dedi.
HAYALDİ ÇÖP OLDU
Projenin heba edildiğini ifade eden Akar, 2 milyar TL parayı harcamış bulunuyorlar. Ancak vermiş oldukları cevapta da ortada bir şey olmadığını görüyoruz. Tabletlerin bir çoğu bozuk ve kullanılmıyor. 2013 yılında dağıtımına başlanması gereken ve 10 milyon 600 bin adet tabletin ise bugüne kadar 1 milyon 437 bini dağıtılırken bunların yaklaşık 150 bini de arızalı çıkarken, bugün dağıtılan tablet, akıllı tahta bir çok materyalin okullarda yeterli donanıma sahip olmadığı ve gelişen teknolojiye ayak uyduramadığını da görüyoruz” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.