Hürriyet, yöre dernekleriyle buluştu

Hürriyet, yöre dernekleriyle buluştu

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 12. Uluslararası Pişmaniye, Müzik ve Dans Festivali için kentimizin hemşeri dernekleriyle bir araya gelerek ortak akıl toplantısı gerçekleştirdi

25-26-27 Ağustos 12. Uluslararası Pişmaniye, Müzik ve Dans Festivali öncesi Dernekler Yerleşkesi’ndeki programa Başkan Hürriyet’in yanı sıra Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği Başkanı Nihan Çakıcı, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol ve çok sayıda dernek temsilcisi katıldı. Etkinlikte dernek yöneticilerine festival hakkında bilgilendirme yapıldı. İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ceren Öker Cömert tarafından yapılan sunum sonrası dernek temsilcilerinin görüşü alındı.

“PİŞMANİYE MARKASINI DAHA FAZLA TANITMAK ZORUNDAYIZ”
Başkan Hürriyet, “Bu festivalden heyecan duyuyoruz. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin pişmaniye denince akla İzmit gelir her zaman. Klasik bir eğlence olarak görmüyoruz bu festivali. Sizleri ortak akıl toplantısına davet etmemizin nedeni de fikirlerinizle birlikte bu festivale kentin aidiyet duyması. Pişmaniye markasını daha fazla tanıtmak, aidiyetini arttırmak zorundayız.

“ORTAK KARARLAR VEREBİLMEK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Kentin dinamikleriyle daha önce de çok kıymetli ortak akıl toplantıları yaptık. Kentin marka değerini arttırmak için bir arada olabilmek ve ortak kararlar verebilmek bizim için çok önemli. Göreve geldiğimizden beri bazı konularda sizlerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduk. Davetimize icabet eden tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

“BERABERCE YAPMAYI HER ZAMAN TERCİH EDİYORUZ”
Önemli gastro ürünümüz pişmaniyeyi tüm katmanlara yayabilmek için elimizden geldiğince çalışıyoruz. Birlikte hareket ettiğimizde kentimizin daha zengin ve güçlü olduğunu biliyoruz. Bu festivalde de tüm paydaşların fikri, aklı, bize yol göstericiliği kıymetli olacak. Ben yaptım oldu mantığıyla değil beraberce yapmayı her zaman tercih ediyoruz.

“DÜNYANIN BİLDİĞİ FESTİVAL HALİNE GELSİN İSTİYORUZ”
Pişmaniye festivaline bu sene uluslararası boyut kattık. 12. Uluslararası İzmit Pişmaniye Müzik ve Dans Festivali olarak ismini değiştirdik. Bu festivali Altın Portakal, Ot Festivali gibi tüm dünyanın bildiği bir festival haline gelsin istiyoruz. Geçmişten aldığımız güçle geleceğe yürürken de aynı duyarlılıkla hareket etmeye devam edip yöre derneklerimizin, sivil toplum örgütlerimizin festivale katılımı ve destekleri çok önemli.

“KENTLİLİK BİLİNCİNE KATKI SAĞLAMASINI UMUT EDİYORUZ”
Bu festivalle birlikte kentin kültürel mirasını ve çok sayıda geleneğini yaşatma arzusu içerisindeyiz. Kentin turizmine, ekonomisine, esnafına ve kentlilik bilincine katkı sağlamasını umut ediyoruz. İzmit Belediyesi olarak Uluslararası Folklor Festivalleri ve Halk Sanatları Organizasyonları Konseyi’ne üye olmak için çalışmalarımızı başlattık. Bu konsey, dünyada 112 üyesi olan UNESCO’nun resmi ortaklık içinde olduğu uluslararası sivil toplum kuruluşudur.

PİŞMANİYE FESTİVALİ DÜNYA LİSTESİNDE YER ALACAK
24 ayrı Uluslararası Çocuk Festivali dahil olmak üzere 300’den fazla Uluslararası Folklor Festivali, bin 500 Geleneksel Sanatlar ve El Sanatları Sergisi, 5 bin Geleneksel Dans, Müzik, Şarkı ve El Sanatları Atölyesi gerçekleştiriyor. Bu şekilde pişmaniye festivalimizi dünyaca tanınan festivaller arasında görmek istiyoruz. Eğer bu konseye üye olabilirsek Pişmaniye Festivali, dünya festivaller listesinde yer alacak. Dans, müzik, oyunlar, ritüeller, gelenekler ve diğer sanatlar aracılığıyla somut olmayan mirasın tanıtılması açısından UNESCO’nun amaçlarına hizmet eden bu konseye girişimimiz devam ediyor.

IGF BAŞKANI PROF. DR. DOREL COSMA GELECEK
Sanat Akademisi’ni ve sanata verdiğimiz desteklerden dolayı IGF Gold Star ödülü kazanmıştık. Bu festivalde IGF Başkanı Prof. Dr. Dorel Cosma da burada olacak ve özel ödülü İzmit Belediyesine verecek. Bizler de bu ödülü İzmit halkı adına kabul edeceğiz. Bu anlamda Pişmaniye Festivali’ni sadece bir lezzet şöleni değil, aynı zamanda kentimizin tanıtımına ve ekonomisine olumlu katkılar sağlayacak bir etkinlik olduğunu görüyoruz.

HEDİYELİK EŞYALARA ÜRETİLECEK
Bu festivalde kentin markaları, işletmeleri ve esnafları da stant açarak ürün satışı yapabilsin diye daha fazla kitlenin paydaşlığıyla yapmaya çalışıyoruz. 3 güne yaydığımız önemli detayları olan bir festival yapacağız. İzmit’in bir magneti bile yoktur diye konuşuyoruz. Sembol hediyelik eşyaları festival vasıtasıyla üretip daha fazla katmana yayacağız. Bunlarla birlikte kentin 3 bin yıllık Nikomedia tarihini de göstermek istiyoruz.

ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ VERİLECEK
Uluslararası arenadan gelecek çok sayıda bando ve dans ekiplerinin yer alacağı bu festivalde ilkini gerçekleştireceğimiz önemli bir adım daha atacağız. Altın Pişmaniye adı altında belli kategorilerde ödüller vereceğiz. Sinema, dans, edebiyat, iş ve televizyon dünyası gibi birçok alandan önemli isimlere ödüller vermek istiyoruz. Bu konuda zengin bir kentiz. Hulusi Kentmen’in çocukluğu burada geçmiştir. Çok önemli spor adamları, müzik ve dans sanatçıları var.

“DOYDUĞUMUZ KENTE SAHİP ÇIKMA ZAMANI”
Doğduğumuz yer önemli. Doyduğumuz yer de doğduğumuz yeri anlatmak da önemli. Şimdi doyduğumuz yeri sahiplenip kentlilik bilinciyle bu festivali beraber yapmamız gerektiğini düşünüyoruz. Doyduğumuz kente sahip çıkma zamanı” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.