"Hedefimiz Süper Lig'de kalıcı olmak"

"Hedefimiz Süper Lig'de kalıcı olmak"

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ne bu yıl ilk kez katılan ve sezona galibiyetle başlayan Kocaeli'nin yeni takımı Danilos Pizza'da ikinci haftanın hazırlıkları aralıksız sürüyor. Başantrenör Hasan Fırat Okul, ligde kalıcı olmak istediklerini söyledi.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ne ilk kez bu yıl federasyondan aldıkları davet üzerine katılan Kocaeli takımı Danilos Pizza sezona mutlu başladı. Melikgazi Kayseri Basketbol deplasmanında alınan galibiyetin ardından rotasını evindeki Bodrum Basketbol maçına çeviren Danilos Pizza'da hazırlıklar yüksek motivasyonla sürüyor. Başantrenör Hasan Fırat Okul, sportif direktörü Murat Başman ve takım kaptanı Gizem Uca, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine sezona hazırlık sürecini, takımdaki uyumu, yöneticilerin hedeflerini anlattı ve tüm sporseverleri pazar günü oynayacakları maçta kendilerini desteklemeye davet etti.

"HASAN FIRAT OKUL: HEP 'İZMİTLİ DOĞULMAZ, OLUNUR' DERLERDİ, ÖYLE OLDU"
İzmit Belediyespor'dan ayrılıp Kocaeli'de yeni kurulan Danilos Pizza Kulübü'ne geçiş sürecini ve yeni takımının hedeflerini paylaşan Hasan Fırat Okul, "Kocaeli'yi ve İzmit'i sevdim. Antrenörlükte İstanbul Üniversitesi'nde doğdum, büyüdüm diyebilirim. Oradan sonra da Fenerbahçe'ye transfer oldum. Gittiğim yerde uzun süre kalıp, orayı yaşatmak ve en yukarı çıkarmak adına çalıştım, öyle yetiştik. Kocaeli'de, İzmit'te de bu ortamı bulunca düştük, çıktık, en zirveye ulaştık, her ortamı gördük. Artık buralı olduk. Çocuklarım burada doğdu. Biz artık Kocaeliliyiz. Burayı çok sevdim. Buradaki potansiyeli, basketbol aşkını biliyorum. Pandemi süreci araya girmiş olsa da şimdi insanların, bu şehrin böyle bir organizasyona ihtiyacı var. Hele böyle bir ekonomik durumda, hafta sonu çocuklarıyla gelip, ücretsiz olarak eğlenip güzel vakit geçirebilecekleri ortam sunmaya çalışıyoruz. Yöneticilerimiz de milli maçları izlemeye geldiklerinde, bizim takımımızın maçlarına geldiklerinde buradaki potansiyeli görmüşlerdi. Bu geçişi sağladık. Danilos Pizza, Kocaeli takımı. Ben de Kocaeli'nin adamıyım. Hep derlerdi, 'İzmitli doğulmaz, İzmitli olunur' diye. Bize de öyle oldu. İzmit Belediyespor'dan kalan kemik bir ekibimiz var, genel menajerimiz, asistan koçumuz, vs. Bütün organizasyonumuz İzmit Belediyespor ile kuracağımız işi devam ettirdik. Yeni oyuncular geldi, yöneticilerimiz değişti. Daha kurumsal, daha özel, siyaset üstü bir organizasyon içindeyiz. Bu herkesin takımı. Herkes gelip bu takımı burada destekleyebilir" dedi.

"12 TAKIMDAN 2'Sİ DÜŞECEK. HERKES ÇOK CİDDİ PARA VE EFOR ORTAYA KOYUYOR"
Ligin ve rakiplerin genel değerlendirmesini yapan Hasan Fırat Okul, "Hafta hafta geçtikçe, diğer takımları gördükçe, yabancı potansiyelini, takım kadrolarını gördükçe daha da şekilleniyor. İlk hafta kafamızda biraz fikirler oluştu. Bu sene iki uzunla oynuyoruz. İki uzunla oyun sistemi nasıl kurulacak, bununla ilgili sıkıntılarımız oluyor. Bu her zaman iyi sonuç verecek mi, vermeyecek mi? 4 numarası çok hareketli rakibe göre ne yaparız onları göremedik. Lig geneline baktığımızda tabii ki Fenerbahçe en yukarıda. Galatasaray çok iyi kadro kurdu, iyi para harcadı, milli takım oyuncuları orada. Çukurova 8 yabancılı takım kurdu. Birkaç hafta sonra nerede olup olamayacağımızı net bir şekilde konuşabiliriz ama bizim tek derdimiz kalıcı olmak. 14 takımlı lig yapıldı. 2 takım çekildi, Zonguldak fikstüre girdi ama maça çıkmadılar, belliydi. 2 takım BAY geçiyor şu anda. 4 hafta otomatikman ligimiz uzadı. 12 takımdan 2 takım düşecek. Herkes ciddi anlamda maddi para koydu, ciddi anlamda efor ortaya koyuyor. İyi oyuncular geldi, iyi paralar harcandı. Biz biraz daha fazla çalışıp kalitemizi gösterip umarım kalıcı olacağız" ifadelerini kullandı.

"MADDİ OLARAK HİÇBİR SIKINTIMIZ YOK"
Kulübün ekonomik olarak güçlü olduğuna da değinen deneyimli çalıştırıcı, "Danilos Pizza markası büyümeye çalışan şirket grubu. Maddi olarak hiçbir sıkıntımız yok. Şu ana kadar herkes paralarını aldı, peşinatlarını aldı, bütün menajerler ücretlerini aldı. Hatta hafta sonu oynanacak maçın salon parası bile erkenden ödendi. Bu rahatlık bizi güçlü kılıyor. Net olarak bütçesi belli olan, işler sıkıntıya girdiğinde de bütçesi artırılabilen bir organizasyon içindeyiz. Bunu yakalamak çok zor bir spor kulübü olarak. Sağ olsun yöneticilerimiz imkanları bize tanıdılar. Bütçemizin nerede olması gerektiğini, ne yapabileceğimizi, bu bütçeyle nerelerde olabileceğimizi anlattık. Esneklik de sağlıyorlar gerektiğinde. Maddi anlamda çok güçlü bir organizasyon. Şehre de değer katacak" açıklamasında bulundu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.