Halkın efendilerine silah sıkma cesaretini nereden buluyorlar?

Halkın efendilerine silah sıkma cesaretini nereden buluyorlar?

CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, “Taş ocağı işi yapan şirket doğa turizminde hangi işleri yapacaktır? Bu firma ve şahsın kimlerle ne ilişkileri vardır? Tekrar tekrar sormak gerekiyor ki, bu şirkete bağlı şahıslar, halkın efendisi köylüye silah sıkma cesaretini nereden bulabiliyorlar” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Çifteköprü’deki Cankurtaran mevkiinde köylülerin ağaç katliamını önlemek için gittiği alanda ihaleyi alan şirketle bağlantılı olduğu iddia edilen Muhammet Ustabaş isimli şahsın ateş açması sonrası 1 vatandaşın yaşamını yitirdiği ve 2 vatandaşın yaralandığı olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Ercan açıklamasında, “Dün ülkemizde yine acı ve dehşet dolu olaylara şahit olduk. Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Çifteköprü’deki Cankurtaran mevkiinde doğa turizmi kapsamında “Konaklamalı Mesire Alanı Projesi” yapılacağı söylenen ormanlık alana iş makinelerinin girerek ağaç katliamı yapmaya başlaması üzerine köylüler ağaç katliamını önlemek için alana gitti. Sonrasında ihaleyi alan şirketle bağlantılı olduğu iddia edilen Muhammet Ustabaş isimli şahıs, köylülerin üzerine ateş açarak 1 vatandaşımızın yaşamını yitirmesine 2 vatandaşın da yaralanmasına sebep oldu. Doğa ve ormanını korumak isteyen yurttaşlarımıza silahla ateş açan bu şahıslar bu cesareti nereden almaktadırlar” ifadelerini kullandı.

ÖNCE TAŞ OCAĞI SONRA DOĞA TURİZMİ İŞİ

Sözlerini sürdüren Ercan, “Olayın yaşandığı firma ise kentimize yabancı değil. Körfez’de bulunan taş ocağını usulsüz çalıştırarak devleti 600 milyon lira zarara uğrattığı iddia edilen, Cankurtaran'da turizm tesisi yapmak üzere ağaç kesim ihalesini ve tesis yapma iznini alan Yunus Merttürk, ilimizde Kartepe merkezli bir şirketler grubunu yönetiyor. AKP’ye yakınlığıyla bilinen bu ismin sahibi olduğu firmanın taş ocağı işi sonrası, Artvin’de doğa turizmi adı altında yapılan projeyi alması oradaki vatandaşı elbette tedirgin etmiştir” dedi.

ÇED RAPORUNDA AĞAÇ KESİMİ BULUNMUYOR

Ercan açıklamasını, “Artvin halkı 7 Temmuz’da bir araya gelerek bölgedeki ağaçların damgalanmasına tepki göstermek için toplandığında, vatandaşımız Ali Şükrü Kibar aynı günün akşamında gözaltına alınmıştı. Ayrıca Alanın mesire alanı yapılmak için ihale edildiği, fakat doğayı katledip yapılacak olan otoyola taşocağı yapmak istendiği iddia ediliyor. Ağaç kesimi yapılmaya başlayınca da köylülerin mesire alanına ait ÇED Raporu’nda ağaç kesimi yapılacağına dair madde bulunmadığını belirtmesi ve duruma tepki göstermesi sonrası yaşanan olayda vatandaşımız Ali Şükrü Kibar yaşamını yitirmiştir” şeklinde sürdürdü.

KÖYLÜYE SALDIRAN KİŞİYE NEDEN MÜDAHALE EDİLMEDİ?

CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan açıklamasının sonunda şu ifadeleri kullandı: “Ağacını, doğasını, ülkesini seven, kendi canını ortaya koyarak onları korumak isteyen yurttaşlarımızın hayatı bu kadar ucuz mudur? Devletten ihale sonucu işi alan bir firmaya bağlı kişi, ağacını korumak isteyen yurttaşlarımıza nasıl bu kadar kolay silah kullanabilmektedir. Bu olayın yaşandığı anda orada devletimizin polisi, jandarması yok mudur? Orada bulunan güvenlik kuvvetleri silahla köylüye saldıran kişiye o anda neden müdahale etmemiştir? Bu ülkede en önemli şey halkın can güvenliği değil midir? Bu bölgedeki doğa turizmi projesinde ağaç kesilmeyecekse bu şirket neden ağaç kesimi için işaretleme yaparak iş makinelerini ormanlık alana sokmaktadır? Henüz konuyla ilgili ciddi bir açıklama neden yapılmamıştır?

KÖYLÜYE SİLAH ÇEKECEK CESARETİ NEREDEN ALIYORLAR

İlimizde bir şirketler grubu olan ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen, çeşitli iddialar ile suçlanan bu şahıs neden şehirde işe devam edemiyor da taş ocağı işi yapan şirketi, ülkenin diğer ucundaki şehirde doğa turizmi adı altındaki bir projede yer alıyor? Taş ocağı işi yapan şirket doğa turizminde hangi işleri yapacaktır? Bu firma ve şahsın kimlerle ne ilişkileri vardır? Tekrar tekrar sormak gerekiyor ki, bu şirkete bağlı şahıslar, halkın efendisi köylüye silah sıkma cesaretini nereden bulabiliyorlar?”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.