Halk Sağlığı Haftası Yürüyüş Etkinliği

Halk Sağlığı Haftası Yürüyüş Etkinliği

Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından doğal güzellikleri ile bilinen Başiskele ilçesinde hareketli ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla bir yürüyüş etkinliği düzenlendi.

9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından doğal güzellikleri ile bilinen Başiskele ilçesinde hareketli ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla bir yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Programa Başiskele Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Ahmet Sarıışık, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Mürsel Durmaz, Başkan Yardımcıları Uz. Dr. Zeliha Yeğin ve İrfan Kaynar, Karamürsel İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mesut sağlık personelleri ve ailelerinin yanı sıra vatandaşlar da katılım sağladı.

1-14.jpg

BROŞÜR, KİTAPÇIK VE ÇEŞİTLİ HEDİYELER DAĞITILDI

Başiskele sahili yürüyüş parkuru boyunca ellerinde döviz ve pankartlar eşliğinde yürüyen katılımcılar fiziksel aktivite ve hareketli yaşama dikkat çekti, kamuoyuna farkındalık oluşturdu.

Etkinlik kapsamında ayrıca sağlık çalışanları tarafından vatandaşlara sağlıklı yaşam, kanser tarama, bulaşıcı hastalıklar, ruh sağlığı, tütün ve bağımlılık konularında bilgilendirmelerin gerçekleştirildiği stantlar da açıldı. Stantlarda vatandaşlarımıza sağlıklı yaşam, fiziksel aktivite, beslenme gibi konularda önemli bilgiler aktarıldı, broşür, kitapçık ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası nedeniyle ilimizde gerçekleştirilen bu tarz programların amacının halk sağlığı ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekmek olduğunu belirtti.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLEYECEĞİZ

Pehlevan “Sağlık Bakanlığımız tarafından Halk Sağlığı Haftası kapsamında bu yıl Sağlığını Erteleme, Harekete Geç ana teması belirlendi. Bu kapsamda ilimiz genelinde tüm ilçelerimizde hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Birinci basamak sağlık hizmetleri ve aile hekimleri tarafından sunulan hizmetlerin tanıtımı kapsamında vatandaşlarımıza belli noktalara kurulan stantlar aracılığı ile sağlıklı beslenme, obezite, diyabet (şeker hastalığı), hipertansiyon (yüksek tansiyon), kanser taramaları, bağımlılıkla mücadele, aşılama ve anne sütünün önemi gibi çeşitli konularda bilgilendirmeler sağlıyoruz. Tüm bu çalışmalar doğrultusunda vatandaşlarımızı sağlıklı yaşam stantlarına başvurmaya ve bu önemli hizmetlerden yararlanmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.