Halıcı cinayetinde kan donduran detaylar

Halıcı cinayetinde kan donduran detaylar

İstanbul'da oto galeride darp edildikten sonra halıya sarılarak otomobilin bagajında Kocaeli'ye getirilen ve cesedi parçalara ayrılıp, asitle eritilen iş adamı Nurhan Ör'ün cinayetine ilişkin kan donduran detaylar ortaya çıktı.

Kartepe ilçesinde yaşayan halı fabrikası sahibi Nurhan Ör'den (56), 7 Kasım 2023'den itibaren haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi. Polis ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde Nurhan Ör'ün otomobili Gebze'de terk edilmiş halde bulundu. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince geniş çaplı soruşturma başlatıldı, bin saatlik kamera kaydı incelenerek olay aydınlatıldı.
İstanbul Sultanbeyli'de bulunan oto galeriye getirilen Nurhan Ör'ün darp edilerek bayıltıldığı, daha sora halıya sarılıp otomobilinin bagajına konularak Kartepe ilçesindeki çiftliğe getirildi. Ör'ün vücudu parçalara ayrılarak, asitle eritildi. Polis ekiplerinde gözaltına alınan Işık E. (56), Ahmet T.(57), Bahadır T. (30), Ceyhun A. (57), Emrah D. (34), Ferdi G. (37) tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kan dolduran cinayette, zanlılardan Işık E., Ahmet T. ve Ceyhun A'nın lise yıllarından Nurhan Ör ile arkadaş olduğu öğrenilmişti.

CEP TELEFONU GEBZE’DE CAMDAN ATILDI
Nurhan Ör'ün öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianamede, Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, ailenin kayıp başvurusunun ardından yürütülen çalışmalar sonucunda, Nurhan Ör'ün cep telefonunun şüpheliler tarafından Gebze Güzeller Mahallesi Gençlik Caddesi'nde seyir halindeki bir otomobilin camından atıldığı ve H.K. yönetimindeki kamyonetin kasasına düştüğü belirtildi. Cep telefonunun saat 22.00 sıralarında çalması üzerine H.K'nın telefonu fark ettiği ve gelen çağrıya cevap vererek Nurhan Ör'ün eşi Başar Ör ile görüştüğü, bu sayede cep telefonunun bulunduğu da iddianamede yer aldı.

"OLAY IŞIK E. TARAFINDAN PLANLANDI"
Nurhan Ör'ün olay günü sanık Işık E. ile birlikte Sultanbeyli'de bulunan bir iş yerine gittiği, burada Işık E., Ahmet T., Ferdi G. ile görüştüğü, daha sonra Nurhan Ör'e ait aracın Gebze ilçesinde terk edilmiş halde 8 Kasım 2023 tarihinde bulunduğu belirtildi. Şüpheliler Ceyhun A. ve Ferdi G'nin müdafi huzurunda alınan beyanlarının da yer aldığı iddianamede, olayın Işık E. tarafından planlandığı, Nurhan Ör'ün İstanbul'da faaliyet gösteren oto galeride Emrah D. tarafından kafasına sopa ile vurularak bayıltıldığı, ellerinin ve ayaklarının bağlanarak halıya sarıldığı, ardından Ceyhun A'nın arandığı belirtildi. Ferdi G. ve Ceyhun A. tarafından maktulün aracın bagaj kısmına konulduktan sonra Ketenciler köyündeki çiftliğe götürüldüğü, burada Ceyhun A. tarafından balta ile parçalara ayrılarak içerisi kimyasal madde ile dolu bir varile koyulduğu, daha sonra da kullandıkları eşyaların yakıldığı iddianamede yer aldı.

OLAYDAN BİR GÜN ÖNCE MALZEME HAZIRLIKLARI YAPILMIŞ
İddianamede, 6 Kasım 2023'de şüphelilerden Ceyhun A'nın satır, koli bandı, poşet, rulo elektrik kablosu, naylon muşamba, hazır giyim malzemesi, koruyucu tulum giysisi, yüz siperliği ve eldiven satın aldığı, Ferdi G. ile Ahmet T'nin ise varil ile kimyasal madde satın aldıkları vurgulandı.


CESET SÜLFÜRİK ASİT BULUNAN VARİLLERDE ERİTİLDİ
İddianamede, maktulün cesedinin, sülfürik asit bulunan varillerde eritildiğinin Ceyhun A. ve Ferdi G.'nin beyanlarından anlaşıldığı; olay yerinde maktule ait DNA bulunması itibariyle, maktulün cesedine ulaşılamamasının hayatın olağan akışına aykırı olmadığı ifade edildi. İddianamede, sadece cesedin bulunamamasının, maktulün öldürülmediği anlamına gelmeyeceği; her öldürme olayında cezalandırmanın, cesedin bulunması şartına bağlanmasının hukuken ve fiilen mümkün olmayacağı vurgulandı. Bu durumun ceza adaleti ile bağdaşmayacağı; şüphelilerin, birden fazla kişi ile silahla maktulü hürriyetinden yoksun kıldıkları, tasarlayarak bir suçu gizlemek, başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak için maktulü öldürdükleri; birden fazla kişi ile silahla yağma suçunun teşebbüs aşamasında kaldığı; Ceyhun A. ve Ferdi G.'nin ayrıca yasak niteliği haiz silah bulundurarak 6136 sayılı Kanuna muhalefet ettikleri iddianamede yer aldı. İddianamede sanıkların, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.