Güvenceli istihdamı sağlamalıyız
CHP İl Örgütü’nün Darıca’daki çalıştayına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, “Türkiye’de üretimi, istihdam temelli arttırmayılız. Güvenceli istihdamı sağlamalıyız” dedi
Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Örgütü’nün Darıca’da gerçekleşen “Sanayide İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri” çalıştayında konuşan CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, “Türkiye’de konu üretimin arttırılması değil sadece. Üretimi, istihdam temelli arttırmayılız. Güvenceli istihdamı sağlamalıyız” dedi.
SEKTÖR TEMSİLCİLERİNE GİDECEĞİZ
Taşkın, CHP olarak Türkiye’nin her yerinde sahada olduklarını belirtip, “Bizim iktidar olacağımıza dair bir algı oluşmuş ki istihdam sorunlarını nasıl çözeceğimize dair bir ilgi var. Bu konuda ilk olarak alan sektör temsilcilerine gideceğiz” dedi. İşin erbaplarına soracaklarını, nelerden şikâyetçi olacaklarını öğrenip önerilerini raporlaştıracaklarını, kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getirdi.
KANGREN OLMUŞ MESELELER VAR
Kimsenin hayatını çalmanın hakları olmadığını kaydedip, “Emekçinin hakkından kıstığınızda günün sonunda kim kazanıyor?” diye soran Taşkın şöyle devam etti: “Sosyal demokrat bir parti bunları dengelemekle yükümlüdür. Ülkemizin kangren olmuş meseleleri var. 31 milyon iş gücüne dâhil olamıyor. Yüzde 49’umuz çalışıyor ve birçoğu kayıtsız. Kadınların pandemi döneminde istihdamı yüzde birlere kadar düştü.
GENÇLERİ İSTİHDAMA KATAMIYORUZ
Bir ülkenin emeklilik sistemini taşıyan gençlerin çalışmasıdır. Gençleri üretime katamazsak sosyal güvenlik sistemini de cehenneme çeviriyoruz. Eğitimli gençlerimizi istihdama katamıyoruz çünkü katma değeri yüksek alanlarda çalışıyorlar. Türkiye hala ARGE önemini kavrayabilmiş değil. Biontech’i Türkiye’de biz üretseydik en az 130 milyon dolar parayı Türkiye’ye kazandıracaktık. ODTÜ’nün yaptığı araştırmaya göre 1 dolarlık ihracat için 50 - 60 sentlik ithalat yapıyoruz. Üretim artışı katma değer ürünlerle mümkün. Bunu yaptığınızda genç işsizliği önlemek mümkün.
GERÇEK MESELELERİ KONUŞMALI
İnsanlar konuşmaya susamış ve insanlar konuşmaya korkuyor. Burada istihdam artsın denildiğinde herkes saygı duymalı. Bu korku ülkemize yakışmıyor. Biz bu çalışmalar sonunda 11 alanda rapor hazırlayacağız. İnsanları muhtaçlık kategorisine sıkıştırıp evlerine paket bırakmakla bu değirmen dönmez. Bizim gerçek meseleleri konuşmamız lazım.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.