Öğrencilere bağımlılık seminerleri

Öğrencilere bağımlılık seminerleri

Gebze Teknik Üniversitesi'nde (GTÜ) düzenlenen oryantasyon programı kapsamında öğrencilere önemli konularda farkındalık yaratıldı. Darıca Aile Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nden Psikolog Cavit Barış Gezginci tarafından verilen "Bağımlılık Bilinçlendirme Semineri" büyük ilgi gördü. Seminerde, bağımlılığın çeşitleri, nedenleri ve sonuçları hakkında detaylı bilgiler verildi.

Darıca Rehberlik Araştırma Merkezi'nden Uzm. Psk. Dan. Emrullah Kızılca ise günümüzün önemli sorunlarından biri haline gelen "Teknoloji Bağımlılığı" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Çayırova Yedam'dan Sosyal Hizmet Uzmanı Sümeyye Bektaş, katılımcılara "Yedam Tanıtım" sunumu yaparak kurumun gençlere yönelik sunduğu hizmetleri anlattı.

Etkinliğin en dikkat çekici kısmı ise katılımcılara alkol ve uyuşturucu bağımlılığının algılama kabiliyetine verdiği hasarı deneyimleme fırsatı verilmesi oldu. Özel gözlükler sayesinde katılımcılar, bağımlı bir kişinin neleri algılayabildiğini ve neleri kaçırdığını deneyimleyerek bağımlılığın tehlikelerini daha yakından hissettiler.

02.jpg

GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi Beyaz Salon'da 14 ve 15 Ekim tarihlerinde iki oturumda gerçekleşen etkinlikte Uzman Psikolog Lütfi Yapıcı, GTÜ öğrencilerinin üniversitenin psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinden nasıl yararlanabileceğine dair bir konuşma yaptı ve sunulan hizmetler hakkında bilgi verdi. Yapıcı, etkinlik sonunda konuk konuşmacılara Teşekkür Plaketi takdim etti.03-1.jpg

Kaynak:Tuğçe Yakıcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.