GTÜ’de Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu

GTÜ’de Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu

GTÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen ‘GTÜ Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu’nun 8’incisi 30- 31 Mayıs 2024 tarihlerinde düzenlendi. Sempozyumda, lisansüstü öğrencilerinin tez konularını kapsayan çalışmalarıyla bilimsel araştırma proje çalışmaları, özel sektör ve kamu kurum temsilcilerinin de katıldığı ortamda paylaşıldı.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen ‘GTÜ Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu’nun 8’incisi 30 - 31 Mayıs 2024 tarihlerinde düzenlendi. Sempozyumda, lisansüstü öğrencilerinin tez konularını kapsayan çalışmalarıyla bilimsel araştırma proje çalışmaları, özel sektör ve kamu kurum temsilcilerinin de katıldığı ortamda paylaşıldı. Akademik ve sektörel iş birliğinin geliştirilmesinin hedeflendiği sempozyum, GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Damla Arısan, Prof. Dr. Hasari Çelebi, Prof. Dr. Mahmut Durmuş, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mevlüt Karabulut ile enstitü yönetimi, akademisyenler öğrenciler, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, sempozyumun açılış konuşmasında yeni kurulan Lisansüstü Eğitim Enstitüsü'nün önemini vurguladı ve enstitünün kuruluş aşamasındaki süreci anlattı.

Tüm lisansüstü eğitim faaliyetlerinin tek bir çatı altında toplanmasının dağınıklığı gidermek açısından önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu sürecin diğer enstitülerdeki akademisyenler tarafından anlayışla karşılandığı ve desteklendiğini ifade etti.

sunum.jpeg

LİSANÜSTÜ EĞİTİMİN ÖNEMİ

Gebze Teknik Üniversitesi'nin, yüksek teknoloji alanlarında araştırma ve geliştirmeye odaklanan bir üniversite olduğunu anımsatan GTÜ Rektörü, teknolojik gelişmelerin lisansüstü eğitiminin önemini artırdığını ifade etti. Lisansüstü eğitimin, öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirerek daha donanımlı hale gelmelerini sağlamada önemli rol oynadığını belirterek temel bilimler ve mühendislik alanlarında yapılan çalışmaların, sektörde doğrudan uygulama imkânı bulabildiğine de vurgu yaptı.izleyen.jpeg

REKTÖR PROF. DR. HACI ALİ MANTAR KONUŞMA YAPTI

Farklı disiplinlerden araştırmacıların iş birliğinin önemini ve bu iş birliğinin inovasyona ve yerlileşmeye katkıda bulunacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar’ın konuşmasından öne çıkan unsurlar şöyle:

‘’Sempozyum, Gebze Teknik Üniversitesi'nin diğer üniversitelerle iş birliği kurmasına da katkıda bulunmaktadır. Bu iş birlikleri, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin genişlemesine ve daha da güçlenmesine yardımcı olmaktadır.

Araştırmacıların Avrupa Birliği fonlarına daha fazla önem vermeleri gerekmektedir. Bu fonlar aracılığıyla araştırma imkanlarını geliştirmelerini teşvik ediyoruz. Gebze Teknik Üniversitesi'nden araştırmacıların Avrupa Birliği fonlarından aldıkları projelerin başarılarını da örnek gösterebiliriz.

Üniversitemiz lisansüstü eğitime odaklanarak Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü olarak kuruldu. Lisans öğrencileri alındıktan sonra misyon ve vizyonunda değişiklik olmadan araştırma ve yüksek teknoloji alanlarında önemli çalışmalar yapıldı, yapmaya devam ediyoruz. Bu noktada önceki yönetimlere de teşekkür ediyorum. Ayrıca yeni bölümler açarak ve nitelikli araştırma yaparak dikey ve yatayda dengeli bir şekilde büyümeyi hedefledik.’’

Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, son olarak teknolojik gelişmelerin ve üniversitelerin çalışmalarının ülkenin gelişimine katkı sağladığı, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin öneminin arttığı ve bu süreçte tüm bileşenlerin birlikte çalışmasının gerekliliğini vurguladı.haci-ali-mantar.jpeg

144 BİLDİRİ SUNDULAR

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Sempozyum boyunca yüksek lisans ve doktora öğrencileri tez çalışmaları kapsamında hazırladıkları 59 sözlü, 85 poster olmak üzere toplam 144 bildiri sundular. Lisansüstü öğrencilerinin farklı disiplinlerden öğretim üyeleri, öğrenciler ve sanayi temsilcileri ile bir araya gelmeleri, araştırma bulgularını paylaşma, tartışma ve gelecekteki araştırmaları için yeni fikirler ve iş birlikleri geliştirme fırsatı sunacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.