GTÜ iş birliği protokolü imzaladı

GTÜ iş birliği protokolü imzaladı

"Türkiye-Özbekistan Forumuna katılan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar akademik iş birliği için protokol imzaladı."

İki ülke üniversiteleri arasında akademik iş birliklerini güçlendirmek, eğitimde fırsatlar yaratmak ve ortak projeler geliştirmek amacı ile yapılan III. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu, İstanbul Teknik Üniversitesinin (İTÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Foruma Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Rektörümüz Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, üniversite rektörleri, akademisyenler ve iki ülkenin kurum-kuruluş temsilcileri katıldı.

Türkiye ile Özbekistan arasındaki yükseköğretim alanındaki iş birliklerini güçlendirmek amacıyla düzenlenen Forumun ana temaları arasında “Sürdürülebilir Kalkınma: Yükseköğretim Kurumlarının Yeni Gündemi”, “Yükseköğretimin Dönüşümü: Dijitalleşme ve Yapay Zekâ”, ve “Yüksek Teknoloji Odaklı Kalkınma: Mühendislik Eğitiminin Rolü” başlıklı oturumlar yer aldı. Bu başlıklar altında, uzmanları deneyim ve görüşleri paylaşılarak Türkiye ve Özbekistan üniversiteleri arasında derinlemesine tartışmalar gerçekleştirildi.

YENİ İŞ BİRLİĞİ OLANAKLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Programın ikinci gününde, üniversiteler arasında yeni iş birliği olanakları görüşüldü ve imza törenleri düzenlendi. Gebze Teknik Üniversitesi olarak, Taşkent Devlet Teknik Üniversitesi, Namangan Mühendislik Teknolojileri Enstitüsü, Namangan Tekstil Sanayi Enstitüsü, Fergana Politeknik Enstitüsü ile araştırma-geliştirme, ortak proje çalışmaları yapılması, ortak konferansların düzenlenmesi ve özellikle Teknoloji Enstitüleri ile ortak programların oluşturulması ve lisansüstü öğrencilerimizin karşılıklı Ar-Ge ve eğitim alanında değişimi konularında İyi Niyet Anlaşması imzalandı.

Forum, iki ülke arasındaki güçlü akademik bağları daha da ileri taşıma hedefiyle önemli bir platform olarak değerlendirildi.

Kaynak:Tuğçe Yakıcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.