GTÜ akademisyenlerine AB desteği

GTÜ akademisyenlerine AB desteği

GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müge İşleten Hoşoğlu ve GTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Toprak’ın projeleri Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Ufuk Avrupa Programı, Katılımın Genişletilmesi ve Avrupa Araştırma Alanı’nın Güçlendirilmesi (WIDERA) altında yer alan “Excellence Hubs” 2023 yılı çağrısına, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nin Koordinatör olarak sunduğu, Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Biyoteknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müge İşleten Hoşoğlu yürütücülüğünde enstitü Endüstriyel Biyoteknoloji araştırma grubunun proje ortakları arasında yer aldığı “Strengthening the Capacity of Excellence Hubs of Türkiye, Greece, and Ukraine to Support Innovation Ecosystem of Novel Foods Based on Plant Proteins” başlıklı "Excel4Pro" projesi 6 Milyon Euro hibe ile desteklenmeye hak kazandı.

Avrupa Birliği projesi kapsamında destek alan diğer bir proje ise GTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Toprak yürütücülüğünde GTÜ'nün ortak olarak yer aldığı "Enerji Dönüşümü için Döngüsel Ekonomi Yolları" (Circular Economy Pathways for the Energy Transition) başlıklı proje oldu.

Kaynak:Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.