GTO-MARKA işbirliği

GTO-MARKA işbirliği

GTO tarafından yürütülen ve MARKA tarafından desteklenen; 2024 yılı teknik destek programları kapsamında “Gebze Bölgesi Yalın Dönüşüm Destek Programı” oda üyesi 10 firmanın katılımı ile tamamlandı.

Gebze’de yaklaşık 25.000 sanayici, kobi ve işletmeyi temsil eden bir kurum olan Gebze Ticaret Odası (GTO) kent ekonomisinin gelişimine güçlü bir şekilde destek vermeyi sürdürüyor.

GTO, yetki alanları içindeki üyelerine organize ettiği eğitim, seminer ve panelleri ile sanayicilere, KOBİ’lere ve işletmelere yeni ufuklar açılmasını hedefleyerek dış pazarlarda rekabet edebilir hale getirmeyi hedeflamekte.

Bu kapsamda GTO tarafından yürütülen ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından desteklenen; 2024 yılı teknik destek programları kapsamında “Gebze Bölgesi Yalın Dönüşüm Destek Programı” Gebze Ticaret Odası Üyesi 10 firmanın katılımı ile tamamlandı.

KALİTEYI ARTIRMAK VE REKABET AVANTAJI ELDE ETMEK

Yalın Üretim Metotları, rekabetin giderek arttığı bir ortamda faaliyet gösteren şirketlerin, daha fazla verimlilik elde etmek, maliyetlerini azaltmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için önemli bir rol oynamakta. Yalın Dönüşüm, bir işletmenin tüm süreçlerini ve operasyonlarını daha verimli hale getirmek amacıyla Yalın Üretim Metotlarını benimsemesi ve uygulaması anlamına gelir. Temel hedef; atıl kaynakları azaltmak, iş süreçlerini optimize etmek ve müşteri taleplerine daha hızlı ve daha iyi yanıt vermek, kaliteyi artırmak ve rekabet avantajı elde etmeye yardımcı olmak.

FİRMALARIN TEMSİLCİLERİNE SERTİFİKALARI TAKDİM EDİLDİ

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş’ın katılımı ile bu program da başarı gösteren firmaların temsilcilerine sertifikaları takdim edildi.

Başkan Aslantaş yaptığı konuşmada; “Bugün dünyaya baktığımızda her alanda en kıymetli şeyin zaman olduğunu görüyoruz. Gelişen ekonomi ve teknolojinin gerekliliği zamanı yönetmek ve verimli kullanmaktır. Bu sistemlerin sürdürülebilir şekilde uygulanması şirketlerin rekabet edebilirliği ve başarısında önemli rol oynamaktadır. Sistemin sürekliliğini sağlayan işletmeler atıl işlemleri, israfları ve zaman kaybını ortadan kaldırarak bu sayede, ürün veya hizmetleri daha hızlı ve kaliteli bir şekilde müşterilere ulaştırarak pazarda fiyat performans değerlendirmesinde rekabet edebilecek ve hatta öne geçebilecektir.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.