Gözünüzdeki kırmızılıklar için göz doktoruna gidin

Gözünüzdeki kırmızılıklar için göz doktoruna gidin

Türk Oftalmoloji Derneği görülme sıklığı artan ve kırmızı göz olarak tanımlanan göz rahatsızlıkları ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Türk Oftalmoloji Derneği Oküler Enfeksiyonlar Birimi üyesi Prof. Dr. Halit Oğuz pek çok farklı nedenle oluşan kırmızı göz rahatsızlığının görme hatta göz kaybı ile sonuçlanabilen hastalıkların öncüsü olabildiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Halit Oğuz kırmızı gözün tanımlayıcı bir deyim olduğunu ve bir tanı olmadığını söyledi. Kırmızı veya pembe göz durumlarında doğru teşhisin konması, daha kötüye gitmeden müdahale edilmesi, ilgili bölüme yönlendirilmesi gereken zamanın bilinmesinin gerektiğini sözlerine ekledi. Göz yüzeyi, retina, uvea gibi gözün pek çok tabakasının; bu tabakaların hastalıkları olan konjonktivit, keratit, üveit, göz tansiyonunun kırmızı göze neden olabildiğini söyledi. Göz yüzeyi hastalıklarından kırmızı göze en sık yol açan durumların, göz yüzeyini oluşturan dokular olan göz kapakları, konjonktiva, kornea ve gözyaşı sisteminden kaynaklandığının altını çizdi.

GÖZDEKİ KIRMIZILIKLARI CİDDİYE ALIN

Prof. Halit Oğuz kırmızı göz rahatsızlığı yaşayan hastaların göz doktoruna gitmeden herhangi bir ilaç kullanmamaları ya da tedavi yöntemine başvurmamaları konusunda uyarılarda bulunarak şunları söyledi:

“Gözde farklı nedenlerden dolayı kırmızılıklar oluşabilir ve bunların tedavileri farklılıklar gösterebilir. Kırmızı göz tablosu, ani gelişiyor ve giderek artıyorsa bu durum biraz daha fazla önem arz etmektedir. Bu tabloya ağrı eşlik etmesi, durumun ciddiyetinin daha fazla olduğunun bir göstergesidir. Kırmızı göz geliştiğinde, olabildiğince hızlı bir şekilde bir göz doktoru tarafından değerlendirilmeniz ve uygun tedaviyi almanız gereklidir.

Kırmızı göz ile başlayan pek çok tablo görme ve hatta göz kaybı ile sonuçlanabilen durumların öncüsü olabilmektedir. Hatta kırmızı göz ile başvuran pek çok hastada romatizmal, hormonal ve dermatolojik hastalıklar başta olmak üzere başka hastalıklara da tanı konabilmektedir. Kırmızı göz hafife alınmaması gereken bir durumdur. Göz doktoruna muayene olmak yerine uygun olmayan bir ilaç kullanmak durumunuzda yarar sağlamadığı gibi ciddi sonuçlar doğurabilir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.