Gençlik Geleceğine Sahip Çıkıyor
Halk Komitelerinin son toplantısında ki kararlardan biri olan “Geleceksizleşme, uyuşturulma” başlığında bir buluşma gerçekleştirildi. Ağırlıklı...
Halk Komitelerinin son toplantısında ki kararlardan biri olan “Geleceksizleşme, uyuşturulma” başlığında bir buluşma gerçekleştirildi.
Ağırlıklı olarak lise-üniversite öğrencilerinin, genç işçilerin bulunduğu toplantıda eşitsizlik ve çürümenin kaynağı olan sömürü düzenini korumak için, patron sınıfının çıkarlarını korumak üzere krizden çıkış yolu olarak alternatif arayan sermaye düzenine geleceğimizin teslim edilmeyeceği; saldırıya maruz kaldığımız her alanda mücadele etmeye devam edileceğine karar verildi.
Emekçilerinin sorunlarını yansıtmayan tartışmaların içine girmek yerine emekçileri bir araya getirebilecek, ortaklaştıracak ve mücadeleye çağıracak bir eksenin ihtiyacı üzerinde durulan bu toplantıda, gençliğin önümüzdeki döneme dair bütünlüklü müdahale ve araçlarını ortak bir akıl ile belirleme ihtiyacımızdan kaynaklı bir dizi eğitim belirlendi.
Bu eğitimlerin ilk oturumunu geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirildi. İlk eğitim başlığı “Dinlerin Toplumsal Kökeni” oldu. İçeriğin toplumların tarihinden alınan başlıkta ilkel komünal toplumlardan, kapitalist toplumlara kadar olan toplum tarihinde sırasıyla ortaklaşmanın, işbölümünün mülkiyetin (ortaklaşmanın parçalanması), sınıfların (sömürü), devletin (kabilelerin birleşmesi ve yöneten/yönetilen ayrımı), dinlerin (izlenimlerin ve düşüncelerin sistemleştirilmesi) ortaya çıkışı, köleci kral egemenliklerin parçalanması, kölelikten serfliğe geçiş, tek tanrılı dinlerin hakimiyeti, bilimin ve aydınlanmacılığın ortaya çıkışı, dinlerin yeniden yorumlamasına değinildi. Son olarak sosyalizmde din ve dinsel organizasyonlarla nasıl mücadele edileceği tartışıldı. Ülkemizi dinsel kurallarla yönetmeye kararlı bu iktidar eğitimi, toplumsal yaşamı dinsel kurallara göre düzenlemeye ve dini siyasete egemen kılmaya çalışmasıyla, gericiliğe karşı aydınlanma mücadelesi verilerek bütünlüklü bir kavga verilmesi gerekildiği sonucuna varıldı.
Eğitimlerin ikinci oturumu olan "Sınıf Mücadelesi Nedir, Sınıf Mücadeleleri Tarihi" başlıklı oturum için 23 Temmuz Pazar günü Gebze Kent Politikaları Üretim ve Geliştirme Derneğinde saat 15.00da yapılacak.
Sınıf mücadelesinin ne anlama geldiğini, sınıflı toplumların ortaya çıkışını, sınıflı toplumlardan itibaren sömürü, üretim araçlarına kim sahiptir gibi soruların cevaplanacağı toplantıda, tarihsel olarak sınıf mücadelelerinden örneklerle bütünlük kurulması amaçlanıyor.
Türkiye'de gericiliğe karşı aydınlanma mücadelesi, toplumun ve devletin dinsel kurallarla yönetilmesi ve dinin eğitim, kültür gibi alanlarda ağırlığının artması, sermayenin emeğe karşı saldırıları arasındaki ilişkinin her geçen gün belirgin hale geliyor. Bu belirginliğin karşısında geleceksizleştiren kitlelerin, okullarda, iş yerlerinde aydınlanma kavgasını sınıf mücadelesi eksenine yerleştirmeyi hedefleyen toplantılar bi çok başlıkta gelecek haftalarda devam edecek.
Bu açıdan "Gençlik Geleceğine Sahil Çıkıyor" toplantıları büyük önem kazanmakta ve söz konusu mücadele açısından büyük olanaklar sunmaktadır. Toplantıları başlatırken ve devamını sağlarken bütün çevreye yaymanın ve çevremizle beraber eğitimlere dahil olunmasının önemi vurgulandı.
Gebze'de özellikle gençliğin önümüzdeki döneme hazırlanırken içinden geçtiği koşulların nesnelliğini daha somut anlamda kavraması ve örgütlü mücadele için somut bir alan oluşturmak için etkinlikler devam edecek. Büyüyerek yapılması planlanan etkinliklerde sonradan da dahil olunabilecek akış mevcut olduğundan dolayı etkinliklere herkesin katılımı bekleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.