Gelecek’ten belediyeye resim atölyeleri önerisi
İki yıl önceki tiyatro hamlesiyle Kocaeli’de uzun yıllar aradan sonra bir ilke imza atan Çayırova Belediyesi’ne Gelecek Partisi Çayırova İlçe Teşkilatı’ndan okuma grupları ve resim atölyeleri kurma önerisi, taslak proje ile geldi
Bu dönem kültür sanata yönelik hamleleri ile Kocaeli genelinde farkındalık yaratan Çayırova Belediyesi’nin bu alandaki icraatları muhalefetin de takdirini topladı.
Gelecek Partisi Çayırova İlçe Başkanı Kağan Demirci ilçede okuma grupları ve resim atölyeleri kurma önerisini Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Tuzcu’ya taslak proje ile sundu.
DEMİRCİ VE GİRİŞ’TEN
TUZCU’YA ZİYARET
Başkan Kağan Demirci’ye ziyaretinde Gelecek Partisi Çayırova İlçe Gençlik Kolları Başkanı Enez Giriş eşlik etti. Kenan Tuzcu konuklarına gerek ziyaret gerekse önerilerinden ötürü teşekkür edip değerlendirmeye alacaklarını söyledi. Taslak projede resim atölyeleri önerisinde özetle şu öneriler yer aldı:
İNSAN KAYNAĞI VAR
“Belediyenin tiyatro topluluğu için yaptığı çağrı sonrası halkın katılım anlamında gösterdiği ilgi, resim dâhil olmak üzere kültür sanatın diğer alanları içinde bir insan kaynağı olduğunun göstergesidir. Resim sanatının yayılmasında bir önemli olası engel, bu sanatta kullanılan malzemelerin bir maliyetinin oluşudur. Bu maliyet dar gelirli yurttaş için bir yüktür. Belediye bütçesi içinde belki cüzi bir miktardır ancak alternatif varken de değerlendirilmelidir.
ADEL’DEN ÜRÜN TALEBİNDE BULUNULABİLİR
İlçemiz sınırlarında; Şekerpınar Mahallesi’nde Adel Kalemcilik fabrikası vardır. Sitesi incelendiğinde resim sanatına yönelik malzeme üretiminde bulunduğu ve kimi sosyal sorumluluk projelerine destek verdikleri görülmektedir. Ürün temini konusunda bu firmamızdan talepte bulunulabilir.”
OKUMA GRUPLARI KURULMALI
Çayırova Belediyesi’nin bu dönem ilk kez düzenlediği, ikincisi pandemiye takılan kitap fuarına gösterilen ilginin üzerinden insanları okumaya özendiren etkinliklerin fuar ile sınırlı kalınamayacağı ima edilen raporda, okuma grupları önerildi: “İnsanları gerek okumaya gerekse yazmaya yönlendirecek şekilde okuma gruplarının oluşturulması, şayet var ise de mahallelere, semtlere kadar yaygınlaştırılmasıdır. Gebze dâhil olmak üzere çeşitli il ve ilçelerde devam eden bu çalışmalarda oluşan ekipler belirlenen süre içerisinde tespit edilen roman veya kitabı okuyup ardından kendi aralarında tartışmalar yapmaktadır. Bu kişisel gelişimden fikir ifade özgürlüğüne ve düşünce üretmeye yönelik, basit gözüken ama çok önemli bir çalışmadır.
MEKAN SIKINTISI YOK
Mahallelere, semtlere yayılması halinde belediyeye ait yerleşke ve birimlerin yanı sıra okullar, hatta cami ve cemevi gibi ibadethaneler, zaten kamuya ait binaların yanı sıra anılan bölgede varsa hemşeri derneğinin lokalleri bile gerek okuma grupları, gerekse resim atölyeleri için değerlendirilebilir. Konuya hemşeri derneklerinin de dahil edilmesi kentlilik bilincine de katkı sunacaktır düşüncesindeyiz.
Önerilerimizin değerlendirilmesini diler, hayata geçmesi halinde Gelecek Partisi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.