GEBZE EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ Demokrasi ve anayasal düzen hedef alınıyor!
Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri, İBB Başkanı İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi, ‘’Türkiye'yi, demokrasiyi ve anayasal düzeni hedef alan sınır tanımaz bir kötülük karşısında halkın örgütlü kesimleri başta olmak üzere hepimiz tarihi bir sorumluluk ile karşı karşıyayız’’denildi.
Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Gebze Kent Meydanında yapılan basın açıklamasında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu 106 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesi sert bir dille eleştirildi.
Açıklamada, Gözaltı Kararının, Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesi kararının hemen ardından gelmesine dikkat çekilerek, bunun "Yargı sopasının iktidar için ne kadar elverişli bir araç haline getirildiğinin göstergesi" olduğu ifade edildi.
"FAŞİST BİR DÜZENİN KURULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"
"Türkiye'yi, demokrasiyi ve anayasal düzeni hedef alan sınır tanımaz bir kötülük karşısında halkın örgütlü kesimleri başta olmak üzere hepimiz tarihi bir sorumluluk ile karşı karşıyayız" denilen açıklamada, İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına kazanılabilecek cumhurbaşkanı adayı olarak çıkacağı için hedef alındığı iddia edildi.
"HUKUK DIŞI OPERASYONLARA BAŞVURUYOR"
Açıklamada, ülkeyi yönetenlerin halk desteğini kaybettiği ve iktidarda kalabilmek için "en akıl dışı, en hukuk dışı, en adaletsiz olanı" yapma konusunda kendi sınırlarını aştığı ifade edildi, "Tek bir kişinin iktidarı ve bir avuç ayrıcalıklı kesimin zenginleşmesi için her türlü hakkımız ortadan kaldırılmaktadır" denildi.
"SERBEST SEÇİMLER DÖNEMİNE SON VERİLİYOR"
Açıklamada, siyasi rakiplerin yanı sıra gazeteciler, sendikacılar ve sanatçıların da hedef alındığı belirtilerek, "Türkiye'de serbest seçimler dönemine son vererek, tek bir kişinin onaylanmasına dayalı göstermelik bir seçim için düğmeye basılmıştır" iddiasında bulunuldu.
Açıklamada ayrıca anayasal düzene fiilen son verilmesi anlamına gelen bu gelişmelerin 85 milyonun hakkını, hukukunu, işini, aşını, ekmeğini ve geleceğini tehdit ettiği vurgulandı.
"MÜCADELE ÇAĞRISI"
Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri, işçi ve emekçileri, duyarlı tüm kesimleri bu "iktidar darbesine" karşı ses yükseltmeye ve mücadele etmeye çağırdı, "Unutmayalım ki, adalete, demokrasiye ve ülkemize omuz omuza sahip çıktığımızda 'zorbalar kalmaz gider!'" denildi.
Açıklama, "Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz" sloganıyla sona erdi. * Haber Merkezi
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.