Gebze çözüm kurs merkezinden atılım: herkese hitap eden kurslar

Gebze çözüm kurs merkezinden atılım: herkese hitap eden kurslar

Gebze Çözüm Kurs Merkezi, yeni eğitim öğretim yılı çalışmaları kapsamında üç hafta süren oryantasyon sürecini tamamlayarak yeni yılda yapılacak çalışmalarını duyurdu. Yapılan açıklamada herkese hitap eden projeler geliştirildiği ifade edildi.

Gebze’de gelenek ve kültürü dikkate alarak değerler üzerine bir eğitim anlayışı inşa eden Ertuğrul Taşlı’nın önderliğinde Gebze Çözüm Kurs Merkezi, bölgede otuz yıldır hizmet veriyor.

Son zamanlarda Taşlı’nın yönetiminde geçmişten gelen tecrübeyle yeni yüzyılın değişen eğitim paradigmaları dikkate alınarak ihtiyaçlara cevap veren çalışmalar başlatıldı. Bu çalışmalar kapsamında öncelikle Sosyal Etkinlik ve Gelişim Merkezine dönüşecek olan Gebze Çözüm Kurs Merkezi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin hem akademik gelişimlerine yönelik çalışmalar yürütecek hem de sosyal etkinlikler düzenleyecek. Akademik çalışma olarak başta öğrencilerin LGS’ye hazırlanmalarını, ara sınıf öğrencilerinin ders başarılarını arttırmayı amaçlayan kurum, yeni nesil eğitim anlayışına uygun modüllerle dersleri zenginleştirecek. Sosyal etkinlik çalışmaları kapsamında ise öğrencilerin bilişsel ve psikomotor becerilerinin geliştirilmesine yönelik dersler açıldı. Bu atılımın yürütücülüğünü de kendi alanında doktora eğitimini tamamlayan Dr. Mustafa USTA yapıyor. Kurum Müdürü USTA, eğitimde yeniliğin sadece teknolojiyle eş değer görülmemesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Eğitimde yenilik, değerler açısından geçmişle bağların korunarak çağın gerektirdiği eğitim model ve yöntemlerini kullanabilmek, yeni nesillere hitap edebilmektir. Kurum olarak eğitime dair gelişmeleri yakından takip ediyor, sosyo-ekonomik şartları dikkate alarak kurs programları açıyoruz. Tüm kadromuzun inancı ve motivasyonuyla huzur iklimi inşa etmeye gayret ediyoruz. Ailenin eğitimde kilit rol oynadığı bilinciyle çeşitli faaliyetler yürütüyor, bütüncül bir süreç yönetiyoruz. Amacımız araştıran, sorgulayan; bununla birlikte toplumsal bağlara önem veren nesiller yetişmesine zemin hazırlamaktır. USTA, yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte bölgedeki ihtiyaçları göz önüne alarak kurs programlarını çeşitlendirdiklerini ifade etti. LGS’ye hazırlık kurslarının yanında başta 7. ve 8. sınıflara yönelik deneme kulüpleri olmak üzere, okula hazırlık kursları, yabancı dil ve zekâ oyunları gibi kursların da müjdesini verdi. Gebze Çözüm Eğitim Kurumlarından yapılan açıklamaya göre kurum, temel felsefesi doğrultusunda yeni programlar açmaya devam edecek.

whatsapp-image-2024-09-19-at-14-38-52.jpeg

Kaynak:Tuğçe Yakıcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.