FYZoo’da Dünya Tembel Hayvan Günü

FYZoo’da Dünya Tembel Hayvan Günü

FYZoo, doğanın en sakin ve yavaş hareketli canlılarını yakından tanımak ve eşsiz yaşam tarzını keşfetmek isteyen tüm doğa severleri parka davet ediyor.

Koruma altında 140’ın üzerinde hayvan ve 300’ün üzerinde bitki türü ile otuz yıldır faaliyet gösteren Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı (FYZoo), 20 Ekim Dünya Tembel Hayvan Günü’nü kutlayarak bu sevimli ve yavaş tempolu canlıların korunmasına dikkat çekiyor. Ziyaretçilere, tembel hayvanların benzersiz yaşam tarzını yakından tanıma fırsatı sunan bu özel günde FYZoo, aynı zamanda nesli tükenme tehlikesi altındaki bu türün korunmasına yönelik farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Tembel hayvanlar, hayatlarının büyük bir kısmını baş aşağı geçirdikleri eşsiz bir yaşam tarzına sahipler. Gündüzleri 15 saate yakın uyuyan bu canlılar, gece beslenmek için uyanırlar. Ağaç dallarında baş aşağı asılı şekilde uyurlar, beslenirler, hatta çiftleşip doğum yaparlar. Bu benzersiz yaşam biçimi, onları doğanın en ilginç türlerinden biri haline getiriyor. FYZoo’daki tembel hayvanlar, doğal yaşamlarına en uygun koşullarda korunuyor ve onların bu davranışlarını yakından gözlemleme fırsatı ziyaretçilere sunuluyor.

EKOSİSTEM İÇİNDE ÖNEMLİ BİR ROLE SAHİP

Tembel hayvanların karakteristik özellikleri, onları sadece doğanın ilginç bir parçası yapmıyor, aynı zamanda ekosistem içinde önemli bir role sahip olduklarını da gösteriyor. Ancak bu özel canlılar, yaşamlarının çoğunu geçirdiği ağaçların kesilmesi, iklim değişikliği ve ormansızlaşma gibi tehditlerle karşı karşıya. FYZoo’ya yaralı veya yardıma muhtaç halde gelen Tembel Hayvanlar, uzman ekipler tarafından doğal yaşam alanlarına en yakın koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için özenle bakılıyor. Bu özel günde ziyaretçiler, tembel hayvanların bu özelliklerini öğrenme ve onların yaşam ritmini deneyimleme şansını yakalıyor.

Dünya Tembel Hayvan Günü'nde FYZoo’yu ziyaret ederek, bu nadir türün doğayla olan uyumuna tanıklık edebilir, doğal yaşam alanlarının korunması için yapılan çalışmaları yakından gözlemleyebilirsiniz. FYZoo bu anlamlı günde, hem doğanın hem de tembel hayvanların korunması için daha fazla farkındalık yaratmak adına tüm doğa severleri bekliyor.

Kaynak:Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.