Esnafta yaprak dökümüne Kafeler de dâhil oldu

Esnafta yaprak dökümüne Kafeler de dâhil oldu

Pandemi süreci yasaklarının mağdur ettiği esnaf gruplarına kafeler de eklendi. Sevim Yıldırım’ın işlettiği Adliye Caddesi’ndeki Hashtag Kafe devrediliyor. Çıkışı satışta arayan Yıldırım tüm esnaflar için, “Geri dönüşümsüz maddi destek” çağrısında bulundu

kafeler-10.jpg

** Pandemi süreci yasaklarının mağdur ettiği esnaf gruplarına düğün salonları, kahvehane işleticilerinden sonra kafeler de eklendi. Sevim Yıldırım’ın işlettiği Adliye Caddesi’ndeki Hashtag Kafe devrediliyor.

kafeler-1.jpg

200 bin lirayı aşkın borca giren çıkışı satışta arayan Yıldırım tüm esnaflar için, “Geri dönüşümsüz maddi destek” çağrısında bulundu

kafeler-2.jpg

Pandemi sürecinde çeşitli esnaf gruplarına yönelik kapatma kararı uygulamaları, gerek Hükümet gerek yerel yönetimler tarafından destek yeterince sağlanamayınca yaprak dökümüne dönüştü. Gebze Hacı Halil Mahallesi’nde çok sayıda kafenin yer aldığı Adliye Caddesi’nde Sevim Yıldırım tarafından işletilen Hashtag Kafe’de kepengi resmen indirdi.

BATAĞIN BÖYLESİ

 

kafeler-7.jpg

Bankalara kredi ve kredi kartı, kamu kurumlarına elektrik ve su borçları yığılan, kredi borçlarından biri eşinin üzerine olmasından sebep evin tek geliri olan eşinin emekli maaşına bankalar tarafından el konulan, evinin ve işyerinin kira borcu biriken, 200 bin lirayı aşkın borçla batağa giren Sevim Yıldırım bu süreçte bir darbe de Gebze Belediyesi’nden yemiş.

BİR DARBE DE GEBZE

BELEDİYESİ’NDEN YEDİ

 

kafeler-16.jpg

Pergola tipi tadilatta henüz direkler dikili iken belediyeden iki kişinin bin 200 lira tutarında ceza kesip aynı şekilde devam edebileceğini söylemesi üzerine tadilatı sürdüren Yıldırım, mahkemede ceza ve avukat gideriyle 12 bin lira tutarında ek borca mahkûm olmuş. Bir üst mahkemeye itiraz eden Yıldırım şimdi sonuçlanmasını bekliyor.

Yıldırım, "Belediye bana kaçak yapıdan dolayı işlem yaptı. Öncesinde sabit sundurmam vardı. Bana ruhsatı verdiler. Bir yıl sonra açılır kapanır sundurmayı yaptım. Sadece alüminyum direkleri diktirmiştim, perdeler henüz gelmedi. Yaya kaldırımını gözettim. 2017'den önce yapılanlar serbestmiş. Ama ben 2018'de sabitini yaptırdığımda bir şey söylememişlerdi" dedi.

Mahkeme hakiminin cezaya hükmettiği gün süre uzatımı istediğini, "Belediye ekipleri beni yanlış yönlendirdi. Yoksa direkleri sökerdim. Sakarya'daki mahkemeye de itirazda bulundum. Sonucunu bekliyorum" diye konuştu. 

PANDEMİDEN DOLAYI

İŞLERİM DÜZGÜN GİTMEDİ

 

kafeler-17.jpg

Yıldırım’ın çağrısı ise son derece net: “Kredi yasakları kalktıktan sonra bankadan kredi çektim. Eski borçları ödeyerek yoluma devam etmek istedim. Fakat pandemiden dolayı işlerim düzgün gitmedi. Çektiğim kredileri de ödeyemedim. Sadece eşimin üzerine krediyi pandemi öncesi, buranın tadilatı için çekmiştim.

GERİ DÖNÜŞÜMSÜZ

MADDİ DESTEK İSTİYORUZ

 

kafeler-6.jpg

Kafe olsun, restaurant olsun, ne olursa olsun tüm esnaflar adına dile getiriyorum. Madem pandemi sürecinde kapatıldık ve açılmamız yasak. Gerçekten, ciddi anlamda zor durumdayız. Geri dönüşümsüz maddi destek istiyoruz.”

 

kafeler-13.jpg

kafeler-14.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.