En özel öğrencilerden Çok özel üretimler
Çayırova Mehmet Akif İlkokulu’nda özel eğitim sınıfı öğretmenleri Ceyhun Çimen, Emine Abay ve Songül Kurt Komaç’ın öğrencileri biblo ve resimleriyle, “Engelsiz sanat edebiyat” etkinliğine damgasını vurdu
Çayırova Mehmet Akif İlkokulu…
2021 yılının mart ayında Aysun Kurt Katman’ın proje ekibinde yer aldığı Masal Benim Yazar Benim” adlı e Twinning projesinde öğrenciler Türkiye’nin değişik illerinden 95 öğrenciyle birlikte, masallarını, masal formatında yazmaya başladı…
2021 yılının nisan ayında; “Fikrimin İnce Gülü” projesi kapsamında sorguluyor, araştırıyor ve yaratıcı düşünceyle üretiyorlar. Şişeden oyuncak, tişörtten çanta yaptılar.
2021 yılının mayıs ayında; Songül Kurt Komaç’ın özel öğrencileri, “Özel Dönüşümler” adlı e Twining projesine katılarak atık malzemelerden topluma yönelik özel üretime başladı
2021 yılının haziran ayında; Tuba Uslu’nun öğrencileri, “Batık geminin hazinesi” adlı projede dünya turuna çıkan ancak kaybolan gemiyi bulup çıkartırken proje süresince hikâye kitabı, şehir tasarımı, müzik aletleri gibi ürünler ortaya çıkarttı…
ÜÇ ÖĞRETMENİN ÜSTÜN ÇABASI
Çayırova’nın en aktif ve üretken eğitim kurumlarından Mehmet Akif İlkokulu; 3 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nde Çayırova Kaymakamlığı, Çayırova Belediyesi, Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli Şubesi ve Kent Konseyi Engelli Meclisi işbirliğindeki, “Engelsiz Sanat Edebiyat” etkinliğine de özel eğitim sınıf öğretmenleri Ceyhun Çimen, Emine Abay ve Songül Kurt Komaç’ın öğrencileri ile damga vurdu. Biblo türü ürünlerin ve birbirinden güzel resimlerin yer aldığı sergi, büyük ilgi çekti ve beğeni topladı.
1.5 HAFTADA ÜRETTİLER
Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte, gösteri salonunun fuayesinde sergilenen biblolara imzasını öğrenciler Nurdan Cömert, Berat Yavuz ve Hazal Tektaş attı. Öğretmenleri Ceyhun Çimen ve Emine Abay çalışmayı şöyle izah etti: “Çok kısa süreli çalışma oldu bizim için. 1.5 haftada çıkan ürünlerimiz bunlar. Taş tozundan kalıplarımız var, kalıplara döküyoruz. Ham objeler ortaya çıkartıyor ve çocuklarımızla birlikte boyuyoruz.”
MÜDÜR YILDIZ’DAN TEŞEKKÜR
Okul Müdürü Emrullah Yıldız da, “Bu çalışmayı yapan öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize çok teşekkür ediyorum. Yolları açık olsun. Katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Soldan sağa; Öğretmen Emine Abay, Öğretmen Songül Kurt Komaç, Okul Müdürü Emrullah Yıldız, Öğretmen Ceyhun Çimen, Müdür Yardımcısı Necmettin Kılıç.
Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal ve Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi eser sahibi öğrencilerle bir süre sohbet etti.
Öğretmenler Emine Abay ve Ceyhun Çimen ile Okul Müdürü Emrullah Yıldız; öğrenciler Nurdan Cömert, Berat Yavuz ve Hazal Tektaş ile.
Soldan sağa; Öğretmen Ceyhun Çimen, Okul Müdürü Emrullah Yıldız ve öğretmenler Songül Kurt Komaç ve Emine Abay.
Bir dönem Eğitim-İş Sendikası Kocaeli No’lu Şube yönetim kurulu üyeliği de yapan Güzeltepe Ortaokulu Müdürü Bülent Özcan; Mehmet Akif İlkokulu’nda özel eğitim sınıfı öğretmenliği yapan damadı Ceyhun Çimen ve torunu Mete Çimen ile.
Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 No’lu Şube Başkan Yardımcısı, TOKİ Çayırova İmam Hatip Ortaokulu matematik öğretmeni Emre Çakır etkinliği oğlu ile birlikte takip etti.
**
15’nci ayda üçüncü sergi
Bir diğer tarafta Muhammet Mustafa Kara, Elif Ada Hanedar, Nehir Albayrak, Irmak Can, Yakup Keskinoğlu, Burak Palat, Caner Kurşun, Fazlı Yaz, Emir Talha Aydın ve Cud El Vaki adlı ilkokul seviyesindeki üçü kız yedisi erkek 10 özel öğrencinin resimleri sergilendi. 15 ay kadar önce resme başlayan öğrenciler, eserleriyle üçüncü kez görücüye çıkarken parmak ısırttı. Resim öğretmenleri Songül Kurt Komaç çalışmalarını şöyle izah etti:
GÖR BENİ PROJESİ
10 zihinsel engelli öğrencimizle “Gör beni” adlı bir proje gerçekleştirdik. Projemizin amacı doğrultusunda; çocuklarımıza fırsat ve imkân sağlandığında onların neler gerçekleştirebileceğini göstermek istedik.
Bir çok farklı teknikle her çocuğun resim yapmasını sağladık. Projemiz çok iyi gidiyor.
10 hafif zihinsel engelli öğrencimizin hepsinin özellikleri farklı. Kimisi konuşamıyor, kimisi yürüyemiyor, kimisi sadece sol kolunu kullanabiliyor.
EL YAPILARINA UYGUN MATERYALLERLE
Her bir resmimizde fırçadan ziyade kulak çöpü, alüminyum folyo, bulaşık süngeri, mandal, tarak, kurutma makinesi, balon ve pipetlerle resimlerimizi yaptık. Her bir çocuğumuzun el yapısına uygun materyaller ile, resim dersi saatinde bu çalışmaları gerçekleştirdik.”
İKİ PROJEYLE İKİ ULUSAL
KALİTE ETİKETİ ÖDÜLÜ
2021 yılının eylül ayında başladıkları çalışmalar kapsamında üçüncü sergilerini gerçekleştirdiklerini belirten Tomaç, “İki ayrı eTwinning projesi daha gercekleştirdik öğrencilerimizle birlikte. ‘Özel dönüşümler’ ve ‘Zümrüdüanka Kuşları’ adlı her iki projemizle de ulusal kalite etiketi ödülü kazandık. Özetle; özel eğitimde ilçemizde, ilimizde çok aktifiz. Çok fazla örneği olmayan çok güzel bir projeye imza attık. İlimizde çok fazla örneği yok. İstanbul taraflarında örneği olabilir ama ilimizde yok” diye konuştu.
Songül Kurt Komaç
Öğretmen Songül Kurt Komaç, “Her bir resmimizde fırçadan ziyade kulak çöpü, alüminyum folyo, bulaşık süngeri, mandal, tarak, kurutma makinesi, balon ve pipetlerle resimlerimizi yaptık” dedi.
Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal ve beraberindekiler resim sergisindeki eserlere dair öğretmen Songül Kurt Komaç’tan bilgi edindi.
Sergiyi gezenler eserleri hayranlıkla inceleyip telefonuyla görüntüledi.
**
Özel eğitim öğretmenleri onurlandırıldı
Çayırova’daki ilkokullarda özel eğitim sınıflarının öğretmenleri; Engelsiz Sanat Edebiyat” etkinliğinin sonunda Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal ve Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi tarafından takdim edilen onurluklar ile onurlandırıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.